Влада Китаю прийняла рішення про вихід з величезних інфраструктурних проектів, які мали створюватись з Росією.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, експерти відзначають, що подальша доля розрекламованого газопроводу "Сила Сибіру", який нібито будується на гроші росіян та китайців, проте останнім часом все частіше говорять про замороження проекту.

"До сих пір не зрозуміла доля з газопроводом "Сила Сибіру", який начебто і будується і готується до запуску, але потреба Китаю, в якому останнім часом стає все більш і більш сумнівною.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Більше того відзначається, що Газпром створив сам собі величезні проблеми, коли китайський банк відмовив російському монополісту у величезному кредиті.

"У той же самий час "Газпром" продовжує вкладати кошти в сумнівні проекти, все більше занурюючи газову монополію в боргове болото. І у співпраці по одному з таких проектів російської компанії відмовив братній China Development Bank".

Варто відзначити, що не так давно у Кремлі оголосили амбітні плани зі стратегічного розвороту на Схід. Адже Західні санкції все сильніше б'ють по економіці РФ.

Більше того величезний газопровід "Сила Сибіру", який мав стати "символом дружби" між РФ та Китаєм став дуже примарним.

При цьому такої ж долі зазнав і проект Амурського газопереробного заводу, який повинен стати найбільшим в РФ.

Вже колись будивництво такого об'єкту оцінювалось у $ 14 млрд з яких близько $ 10 млрд розраховували залучити у вигляді інвестицій китайського China Development Bank.

Логічно припустити, що зараз "Газпром" буде шукати кредиторів для проекту:

"… Власних коштів з урахуванням наявних боргових зобов’язань у монополії немає. А це означає, що 2019 й ознаменується для компанії борговими рекордом, що перевищує $ 100 млрд. Непоганий старт року свині. Якщо звичайно хтось ще ризикне кредитувати "Газпром" з його кредитними ризиками.

Разом з тим варто відзначити, що політичний оглядач Влад Волошин розповів, що росіяни почали підготовку чергової провокації для України. Цього разу вони вигадали байку про те, що українці нібито збираються викрасти президента-втікача Януковича з території Росії.

За даними оглядача, Кремль придумав страшний план із застосуванням спецназу. Він називається "Янукович в контейнері" або "Контейнер Я".

"Суть плану росіян полягає в тому, що для реалізації покарання наш спецназ нібито збирається в найкоротші терміни викрасти його з території суміжної держави."

Нагадаємо, Зеленський зробив сенсаційну заяву про Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", українська артилерія на Донбасі знищила лігво путінських вояк.

Також "Знай.ua" писав, що Жириновський жорстко пройшовся по Путіну.

Як друзі: Путін і Абе все ж обговорять Курили