Російська сторона вздовж українського кордону розмістила принаймні 28 батальйонних тактичних груп, які знаходяться в готовності до негайного застосування".

Про це розповів начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Олексій Чорнобай.

Чорнобай прокоментував наявність військової присутності агресора і повідомив, що за даними оборонного відомства, батальйонні групи Росії "на 100% укомплектовані військовослужбовцями за контрактом та оснащені сучасним модернізованим озброєнням і військовою технікою.

"Їх кількість може бути збільшена в короткі терміни за рахунок оперативної перекидання батальйонних тактичних груп з інших військових округів", - зазначили у відомстві.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що розвідники США підготували страхітливий прогноз для українців. За їх підрахунками, масштабний наступ російських військ на Україну можливо.

Національна розвідка Сполучених Штатів виступила з доповіддю, в якій зазначила основні загрози для України. Можлива війна Росії з Україною числиться в списку основних загроз, що стоять перед світом.

"РФ продовжить військову, політичну та економічну дестабілізацію України для того, щоб зашкодити зусиллям Києва щодо інтеграції в ЄС і посилення зв'язків з НАТО", – запевняє Коутс, виступаючи з презентацією доповіді.

Нагадаємо, Путін йде війною на Лукашенка. Російська пропаганда активно включилася в дискредитацію сусіда.

Як повідомляв Знай. ua, батальйон Азов повернувся на передову. Азов об'єднається з ВСУ щоб захищати Україну.

Знай. ua писав, що Путін може вторгнутися в Україну в будь-який момент – розвідка. Розвідники Сполучених Штатів підготували страхітливий для України доповідь.