Українські військові знайшли докази того, що Росія готує бойову операцію і збирається напасти на Україну. Про це розповів командувач Об'єднаними силами Сергій Наїв.

Ряд індикаторів вказує на те, що Росія готує швидкий наступ. Так, за словами генерал-лейтенанта, РФ збільшила кількість своїх військ на кордоні з Україною. Кількість тактичних батальонових в прикордонній зоні збільшилася з восьми до дванадцяти. За словами Сергія Наєва, такі сили противника спостерігаються тільки в його зоні відповідальності. В інших районах Росія також може стягувати додаткові війська.

Другий індикатор полягає в технічних засобах.

"Вони також суттєво збільшили кількість авіації, готової до дій з повітряних баз по той бік лінії фронту, біля Донецька", повідомив командувач.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Крім цього, російські військові збільшують свої розвідувальні потужності. На Донбасі з'явилися додаткові диверсійно-розвідувальні групи з Росії, а також команди для перехоплення радіопереговорів та шпигунства.

Українським військовим вдалося зафіксувати особливий тип супутникового зв'язку, який зараз використовують старші офіцери російської армії. Це свідчить про те, що відбувається перегрупування військ і підготовка до масштабної операції.

Причиною такої активізації сил російських військових міг послужити листопадовий інцидент в Керченській протоці, коли російські прикордонники атакували три українських корабля на шляху з Чорного в Азовське море. Відбулося захоплення українськіх кораблів. Екіпаж знаходиться під арештом в Росії. Троє з них лікуються після поранень. Саме після цього командувач ОС помітив напругу, що вказує на ймовірність атаки.

Нагадаємо, на Донбасі знайшли горище, набитий боєприпасами: патрони виносили тисячами. Від кількості патронів військовим стало не по собі.

Як повідомляв Знай. ua, Порошенко розповів, як московські попи могли врятувати українців з путінського полону. Вони могли це зробити.

Знай. ua писав, що українські герої епічно відбили зухвалу атаку путінських шавок. Бойовики застосували заборонену зброю.