Збройні російські формування та путінські найманці на Донбасі ігнорують "мінські домовленості". Причому вони не лише грубо порушують обумовлені лінії відведення важкого озброєння, а й підводять до лінії розмежування нове потужне озброєння.

На Донбасі черговий раз зафіксували смертоносну артилерію окупантів. Про це повідомила українська сторона Спільного центру з контролю і координації на Донбасі (СЦКК).

Безпілотник СММ ОБСЄ дальнього радіуса дії, який проводив 22 грудня обстеження в рамках моніторингу відведення озброєння, зафіксував в районі міста Хрустальний (раніше - Красний Луч) 22 реактивні системи залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм).

Раніше біля цього ж населеного пункту вже фіксували скупчення 16 і 21 одиниць БМ-21 "Град".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Крім того, за лініями відведення у постійному місці зберігання важкого озброєння в непідконтрольному Україні районі Луганської області безпілотник того ж дня зафіксував відсутність 14 одиниць самохідних гаубиць (2С1), 10 буксирувальних гаубиць (дев'яти Д-30 "Жаба", 122 мм і однієї 2А65 "Мста-Б", 152 мм) , а також чотирьох одиниць РСЗО.

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі зухвалі дії російських військ вкотре демонструють стійке небажання окупанта дотримуватись Мінських домовленостей. Росія відверто нехтує взятими на себе зобов’язаннями щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін. Все це свідчить про зацікавленість Росії в подальшому загостренні конфлікту на Донбасі.

Окупанти розмістили "Гради" поблизу Хрустального Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Dinsdag 25 december 2018

Нагадаємо, бойовики на Донбасі різко активізувалися. На окупованій путінськими головорізами території бойовики близько 20 раз обстріляли позиції українських захисників. При цьому терористи використовували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Через обстріли українські військові отримали бойові поранення.

Як повідомляв портал Знай.ua, бойовики обстріляли житловий будинок на Донбасі.

Також Знай.ua писав, бойовики стягують на Донбас артилерію