Кандидат у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський попередив земляків про ймовірні спроби підкупу напередодні виборів.

Володимир Зеленський, лідер політичного руху "Слуга народу"
Володимир Зеленський, лідер політичного руху "Слуга народу"

"…це проста буденність: 15,6 % українців готові продати свій голос на виборах за гроші. Уявіть?! Найбільш імовірні кандидатури для підкупу на виборах — малозабезпечені, люди старшого віку, яким потрібна певна матеріальна підтримка. Підкуп працює за принципом мережевого маркетингу. А саме: є одна, уповноважена на це людина, що приводить двох інших, ці двоє — ще двох… і так далі. Частіше люди приходять під виглядом активістів, що пропонують стати платним агітатором кандидата, отримати гроші, але для цього потрібно проголосувати за цього кандидата і привести ще кількох людей. Тобто, це просто прихований підкуп", - пояснили у "Зе! Команді".

Володимир Зеленський, лідер політичного руху "Слуга народу"
Володимир Зеленський, лідер політичного руху "Слуга народу"

Підопічні Зеленського радять звертатися до поліції, якщо вам пропонують щось подібне – без фіксації факту правоохоронцями потім нічого не доведеш, а це порушення згідно зі статтею 157 пунктом 1 Кримінального кодексу України. Згідно з ККУ підкуп може каратися до 2 років ув’язнення:

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Володимир Зеленський, лідер політичного руху "Слуга народу"
Володимир Зеленський, лідер політичного руху "Слуга народу"

"Перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або права брати участь у референдумі, перешкоджання діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу, ініціативної групи референдуму, комісії з референдуму, члена виборчої комісії, члена ініціативної групи референдуму, члена комісії з референдуму або офіційного спостерігача при виконанні ними своїх повноважень, поєднані з підкупом, обманом або примусом, а також ухилення члена виборчої комісії в роботі комісії без поважних причин. Караються штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років", - йдеться у Кримінальному Кодексі України.

Дивіться: "Ми живемо і працюємо в Україні", - Зеленський

Дивіться: Зеленський звернувся до хейтерів

Дивіться: Зеленський про свою кампанію

Нагадаємо, Зеленський попередив українців про провокацію на виборах.Як повідомляв "Знай.ua", на Зеленського відкрили полювання. Також "Знай.ua" писав, Зеленський запустив флешмоб "в'язниця для хабарника".