Центральна виборча комісія (ЦВК) відкинула ще одного кандидата в президенти. Вибув з президентської гонки колишній командир штурмової групи батальйону Донбас Тарас Костанчук. Костанчук був висунутий від Партії захисників України в січні 2019 року, пройшов «Іловайський котел», однак виявився невідповідним кандидатом. Про відмову учаснику АТО відзвітувала прес-служба ЦВК.

Зазначається, що документи на реєстрацію в ЦВК від Тараса Костанчука надійшли 30 січня.

Тарас Костанчук, відхилена ЦВК кандидатура

В комісії відзначили, що, розглянувши документи, встановили, що запропоновані в передвиборній програмі Костанчуком заходи "порушують Конституцію України, запроваджують дискримінацію за професійною ознакою, пропагують насильство і посягають на встановлені Конституцією України права і свободи людини".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"За таких обставин комісія відмовила Костанчуку Т. Д. в реєстрації кандидатом на посаду президента України на чергових виборах президента України", - сказано в повідомленні.

Також відомо, що Костанчук був керівником громадської організації учасників АТО Справедливість.

Нагадаємо, третина українців не зможе проголосувати на виборах – 2019.

Нагадаємо: «влада боїться реальної опозиції, тому вимагає не допустити мене до виборів, але я піду до кінця» - Соловйов.

ЦВК відмовила в реєстрації кандидатом у президенти лідера «РОЗУМНОЇ СИЛИ» Соловйову, так як в одному з пунктів його передвиборної програми йшлося про встановлення миру на Донбасі.

Соловйов здивувався рішенню ЦВК по його кандидатурі, так як подібні пункти про необхідність початку мирних переговорів є в програмах і інших політичних сил, однак це не заважає Центрвиборчкому реєструвати їх кандидатами у президенти на поточних виборах.

«Чому ті опозиційні сили, які 27 років сидять в парламенті і при владі, тільки міняють фракції, сьогодні проходять вибори Президента, а ми – нова опозиційна сила, яка робить усе, аби повернути країну народу, викинуті з цього процесу. Відповідь очевидна – влада просто боїться нас», - сказав Соловйов.

Нагадаємо, що третій з'їзд партії «РОЗУМНА СИЛА» 24 січня офіційно висунув свого лідера Олександра Соловйова кандидатом в президенти України. Вибори президента в Україні призначені на 31 березня 2019 року.