Після звільнення з НБУ Валерія Гонтарева навіть не думає "сушити голову" девальвацією гривні, котра припала на період її роботи, або масовим закриттям банків.

Екс-керівниця непогано себе почуває і добре облаштувалася у Лондоні, залишивши далеко позаду всю фінансову систему разом з розчарованими вкладниками. На це натякнув у своєму Facebook юрист Михайло Шнайдер.

"Валерія Олексіївна передає українцям привіт з туманного Лондона. У неї все просто прекрасно і чудово. Вона щаслива. Адже Лера нарешті здійснила свою заповітну мрію. І тепер може сміливо похвалитися: мільйонами доларів на банківських рахунках, елітною нерухомістю по всьому світу, шикарним автомобілем і шубами. Адже не дарма її улюблений тост - "щоб у нас все було і нам за це нічого не було". І у неї дійсно вийшло. Її мрія збулася. На відміну від мільйонів українців, які втратили всі свої заощадження в десятках банків. Таке можливо тільки в нашій державі", - підкреслив Шнайдер.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Кримський бізнес та нова робота Гонтаревої

Валерія Гонтарева
Валерія Гонтарева

З 1 жовтня минулого року стала співробітником Institute of Global Affairs, який входить до складу Лондонською школою економіки. В якості співробітника Інституту Гонтарева буде консультувати центробанки різних країн світу по темі монетарної політики. Зараз вона працює з владою Тунісу, який переживає економічну кризу.

НБУ
НБУ

Крім того, подружня пара Олег і Валерія Гонтареви з середини 2000-х є інвесторами курортного рекреаційного комплексу “Нептун-Центр” у Ялті, Крим Однак цієї інформації в декларації екс-глави Нацбанку немає.

Цей об’єкт нерухомості не вказано в декларації Гонтаревої, тому що комплекс "Нептун" розташований в окупованому Криму, що означає – Гонтарева інвестує кошти на окупованій РФ території.

Колишня голова Національного банку України
Валерія Гонтарева

Відповідно до річної декларації за 2017 рік подружжя Гонтарєвих вказало, що володіє квартирою в Києві (106м.кв.), декількома земельними ділянками в Київській області (900м.кв., 1755м.кв., 2500м.кв.), і кількома будинками також в Київської області (250м.кв., 396м.кв., 317м.кв.).

Колишня голова Національного банку України
Валерія Гонтарева

В цей об’єкт сім’я Гонтарєвих інвестувала ще в 2006 році. Незадовго до анексії Криму та початку бойових дій на Сході України даний проект був заморожений. Але вже в 2014 році будівництво знову було розпочато за допомогою нових інвесторів.

Дивіться: у Гонтаревої знайшли інвестиції в анексованому Криму

Нагадаємо, міністри розікрали половину озброєння України. Як повідомляв "Знай.ua", Супрун заборонили керувати міністерством. Також "Знай.ua" писав, оприлюднено повне досьє на Зеленського.