Після того, як Уляну Супрун відсторонили від посади рішенням суду, президент України Петро Порошенко зробив спеціальну заяву з цього приводу. Про це у вівторок, 5 лютого, повідомляє видання "Бізнес.медіа", посилаючись на пост українського президента, який він опублікував на своїй сторінці в Twitter.

Порошенко написав: "Я хотів би висловити свою позицію як президента щодо сьогоднішнього судового рішення. Хочу підкреслити, що я як президент коментувати рішення суду за законом не маю права".

Також український президент підкреслив, що Супрун "має повну підтримку президента". Крім того, гарант зазначив, що він дуже цінує все те, що вони спільно з Супрун, парламентом і урядом зробили в рамках реалізації медичної реформи.

Президент України стверджує, що Уляна Супрун офіційно є громадянкою України.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

На закінчення він написав: "Хочу нагадати, що питання громадянства належить до виключної компетенції президента України. Я нещодавно зустрічався з пані Уляною і підкреслюю - пані Уляна є громадянкою України, згідно з указом, який підписав президент Петро Порошенко про надання їй українського громадянства. Крапка".

Варто нагадати, що Уляну Супрун, яка до цього виконувала обов'язки міністра охорони здоров'я України, усунули з посади. Позов проти неї направив народний депутат Ігор Мосійчук.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в партії Медведчука заявили про те, що недавня атака "Народного фронту" свідчить про те, що план Медведчука про відновлення миру на Донбасі їх лякає. Також в "Опозиційній платформі — За життя" заявили в повній неспроможності як Тетерука, так і "Народного фронту". Також вони додали: "Втім, з Яценюком і його шістками завжди так спочатку вони «пробивають дно", а потім дивуються, що не вистачило висоти".

Як повідомляв портал "Знай.uа": російські пропагандисти стверджують, що після виборів шість міст нашої країни можуть відокремитися від України і передбачили сценарій 2014 року.

Також "Знай.uа" писав, що результати соцопитування показали, що більшість українців готові віддати свій голос на відомого шоумена і коміка Володимира Зеленського.