В Москві триває підготовка до прес-конференції за участю колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

Напередодні про це заявили адвокати Януковича.

За словами Януковича, він ініціював цю прес-конференці для того, "щоб дати оцінку цьому "бєспрєдєлу".

Конференція розпочнеться у середу, 6 лютого, 0 13.00 за Київським часом.

Зазначимо, остання прес-конференція Януковича відбулася в березні 2018 року. Тоді колишній український гарант піднімав питання Донбасу, зізнався в тому, що писав президенту Російської Федерації Володимиру Путіну і розмірковував про те, чому РФ вдалося анексувати Кримський півострів.
"Моєю головною ціллю завжди було будувати благополучну та успішну Україну", - запевняв минулого року Янукович.
Дивіться: Що скаже Віктор Янукович у своє виправдання

Як відомо, 24 січня в Оболонському районному суді Києві Янукович був визнаний винним у державній зраді. Колишнього президента України заочно засудили до 13 років позбавлення волі. Також побіжний політик повинен заплатити 98,5 тисяч гривень за процесуальні витрати на судові експертизи.

Нагадаємо, адвокати Віталій Сердюк, Ігор Федоренко та Олександр Горошинський, які представляють інтереси колишнього Президента України Віктора Януковича, повідомили, що 5 лютого презентують результати власного розслідування злочинів, які інкримінують їх клієнту.

Як повідомляв портал Знай.ua, суд визнав Януковича невинним. Суддя вважає, що обвинувачення не змогло надати переконливі докази причетності колишнього президента України до захоплення Криму.

Також Знай.ua писав про те, що за високими парканами в селі Гореничі, що під Києвом, проглядається будинок колишнього генпрокурора Віктора Пшонки. В лютому 2014 року він вразив всю Україну: скульптури левів на вході, дивани з золотою оббивкою, фото Пшонки в образі Цезаря, величезна кількість картин, зброї, ікон і навіть мощі святих. Тоді знайшли і господарську книгу маєтку. На будинок було витрачено близько 15 мільйонів доларів.