Журналіст Дмитро Гнат, кандидат у президенти, більше половини грошового призу премії "Вільна преса Східної Європи-2015" перерахував на свій банківський рахунок, хоча спочатку обіцяв всю суму направити на армію.

Про це в Facebook написала журналіст, керівник ресурсу "Слідство.Інфо" Анна Бабинець.

"У нас в" Слідство.Інфо "сталася прикра ситуація і краще, щоб розповіла про це я. Точніше, відбулася вона давно, але виявили ми це тільки зараз. І пов'язана вона з грошима", - заявила вона.

Дмитро Гнап
Дмитро Гнап

За її словами, майже чотири роки тому наше агентство отримало премію "Вільна преса Східної Європи-2015", грошовий приз склав 15 тис. эвро.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"На той час керівник" Слідство.Інфо "Дмитро Гнап від імені команди публічно заявив, що ці гроші будуть витрачені на допомогу армії. Днями до мене звернулися колеги з іншого медіа з питанням про долю цих грошей. Весь цей час я була впевнена, що приз справді пішов на армію. Почали розбиратися. З'ясувалося, що премія була перерахована на банківський рахунок Дмитра (можливо, тому, що рахунки гО "Слідство.Інфо" були відкриті лише в грудні 2015-го, а премія надійшла десь за півроку до цього) "- зазначила Бабинець.

Журналіст розповіла, що за словами Гнапа, 2 тис. Євро дійсно були передані в допомогу армії 3900 євро пішли на витрати організації (були діри у фінансуванні) і 9100 євро знаходяться на банківському рахунку Дмитра Гнапа.

"У найближчі дні він перерахує їх як благодійний внесок на рахунок ГО" Слідство.Інфо "- туди, де вони, власне, повинні бути. І ми з командою вирішимо, як краще витратити ці гроші", - заявила Ганна Бабинець.

Відповів і сам Дмитро Гнап, який стверджує, що гроші були передані розвідникам та допомогу у розслідуванні фактів контрабанди:

Дмитро Гнап
Дмитро Гнап

"Мене питають по журналістській премії, яку ми отримали в 2015-му році. Її загальна сума склала 15 тис.євро. 2 тис. євро Олена Козаченко передала роті розвідників, які стояли під Артемівськом. Потім вони допомогли зняти круте розслідування про контрабанду на Донбасі. 3917 євро довелося витратити на поточні витрати проекту. Це сталося коли Роман Скрипін, як голова Громадського в 2016-му році на кілька місяців заблокував нам рахунки з коштами проекту. Угу, довелося частину коштів проїсти. Щоб не вмерти з голоду. І щоб вихід програми не зупинився. Залишок в 9087 євро закину сьогодні чи завтра на рахунок Слідства. І хай вже команда сама вирішує, як ними розпорядитись. Платіжка буде тут. Так домовились", - написав Гнап.

Дивіться: Дмитро Гнап. Учасник праймеріз на посаду Президента від партії Сила Людей

Нагадаємо, Верховна Рада 7 лютого Рада зобов'язала уряд і президента ввести Україну до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Як повідомляв "Знай.ua", Кандидат у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський оголосив конкурс на найкращий фейк про нього чи команду.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський зачепив українців за живе.