З 7 лютого 2019 року в Україні діє новий Закон "Про валюті і валютні операції".

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що кандидат економічних наук Євген Невмержицький розповів, що й досі єдиним легальним платіжним засобом на всій території України залишається гривня. При цьому українцям дозволено проводити розрахунки або робити переклади в іноземній валюті в багатьох випадках.

Так, можна використовувати валюту при інвестуванні своїх коштів за кордоном або повернення суми прибутку, доходів, дивідендів або інших сум закордонному інвестору.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Крім того законодавство передбачає використання валюти при придбанні чи продажу державних цінних паперів.

Варто відзначити, що за словами економіста одним із нововведень стала можливість відкривати рахунки у закордонних банках.

Крім того, тепер знято всі обмеження на отримання українцями будь-яких сум у валюті з-за кордону. Новий Закон "Про валюті і валютні операції" гарантує громадянам країни право вільно відкривати рахунки в закордонних банках, купувати без обмежень валютні цінності та здійснювати їх транскордонне переміщення.

Разом з тим варто відзначити, що 6 лютого долар втратив на міжбанку ще 17 копійок, і зафіксувався до вечора в рамках 26,99-27,01 грн./$.

Якби Нацбанк не скуповував надлишки долара, то котирування могли провалитися ще нижче. За оцінками скарбників, він придбав понад $50 млн. Регулятор починав свої надбання на рівні 27,0 грн./$, і знижував цінник. Найбільший обсяг викупив з 26,96 грн./$, а по кінець закупівель ставив цінник на рівні 26,93 грн./$.

"Вчорашнє переважання пропозиції валюти над попитом сьогодні посилився на ревальваційним трендом і під впливом результатів вчорашнього аукціону з розміщення облігацій внутрішньої держпозики на 6,7 млрд грн. Та інформації від НБУ про подальше пом'якшення валютної політики зменшення обсягів обов'язкових продажів валюти з 50% до 30% з 1 березня, дозвіл на репатріацію дивідендів за 2018 рік і намір скасувати резервування коштів під купівлю валюти (правило Т+1)", — розповів директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний.

Нагадаємо, долар переступив важливу позначку.

Як повідомляв "Знай.ua", Нацбанк змінив правила для валютного ринку.

Також "Знай.ua" писав, що НБУ звітував про "зміцнення гривні", ми покажемо іншу картину.

Як працюватиме обмін валют онлайн