Політична партія «Розумна сила» звернулася до представництв міжнародних організацій і в посольства США та провідних європейських держав із закликом звернути увагу на спроби ВГО «Комітет виборців України» (КВУ) вплинути на результати чергових виборів Президента України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

Причиною відповідного звернення «Розумної сили» до міжнародних інституцій послужила ситуація навколо партійного лідера Олександра Соловйова.

Зокрема, Генеральний директор КВУ Олексій Кошель 6 лютого направив Голові Служби безпеки України заяву, в якій звинуватив Соловйова в здійсненні дій, які нібито містять ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст. 109 і 110 КК.

При цьому, підставою для звернення Кошель вважає постанову ЦВК № 199 від 2 січня 2019 «Про відмову Соловйову А.Н. в реєстрації кандидатом на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 ». ЦВК вирішила, що в пункті передвиборної програми А. Соловйова про необхідність початку мирних переговорів по Донбасу містяться положення, спрямовані на «порушення суверенітету і територіальної цілісності держави».

Політична партія «Розумна сила» розцінює зазначені дії КВУ «як пряме втручання у виборчий процес». В партії зазначили, що КВУ, у відповідності зі своїми програмними цілями, повинна стежити за дотриманням законності в виборчих процесах, що відбуваються на території України. Замість цього, спираючись виключно на рішення Центральної виборчої комісії, яка, до того ж, не наділена функціями судової гілки влади, громадська організація висунула звинувачення одному з учасників виборчого процесу. На даний момент А. Соловйов повторно подав документи на реєстрацію кандидата на пост Президента України і очікує рішення ЦВК з даного питання, йдеться в заяві партії.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Політична партія «РОЗУМНА СИЛА» і її глава - Олександр Соловйов, в своїх програмних документах і заявах неодноразово відзначали, що тимчасово непідконтрольні території Луганської та Донецької областей, а також анексована АР Крим, є невід'ємними частинами України. Більш того, об'єднання країни партія називає першочерговою умовою для встановлення порядку в Україні, її територіальної цілісності, а також гарантії суверенітету держави і захисту інтересів і прав громадян.

Також, варто відзначити, що під час обговорення шляхів мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, партія використовує формулювання, передбачені Мінськими угодами.

У партії вважають, що КВУ «втратила свою об'єктивність та незалежність і стала ще одним інструментом або навіть більше - важелем впливу, який чинна влада намагається використовувати для боротьби з політичною опозицією».

«У зв'язку з цим, Політична партія «Розумна сила» направляє офіційні листи представникам ЄС, ООН, ОБСЄ, а також до посольств Німеччини, Нідерландів, США, Австрії, Швейцарії, Канади і Польщі», - заявили в партії.

У зверненні висловлюється заклопотаність і звучить заклик до міжнародних партнерів України дати свою оцінку ситуації, що склалась, як в частині дій КВУ, так і в частині дій ЦВК.