Наталія Радіна, головний редактор білоруського опозиційного сайту "Хартія-97", прокоментувала ситуацію навколо об'єднання Російської Федерації та Білорусі. Вона підкреслила, що лідер країни відкинув пропозицію опозиціонерів віддалитися від Кремля, про що повідомляє replyua.net, посилаючись на видання Гордон.

Радіна вважає, що Мінськ отримав би підтримку, якби Лукашенко обрав курс на захід, а також у країні перемогла б свобода слова і демократія.

Редактор розповіла: "Лукашенку пропонували такий сценарій. Демократична опозиція пропонувала йому сісти за стіл переговорів. В них брали б участь лідери опозиції – Андрій Санніков, колишній кандидат у президенти Микола Статкевич, інші. Сіли б і обговорили шляхи виходу Білорусі з кризи, під гарантії безпеки Лукашенка та інше. Але замість цього Лукашенко продовжив репресії проти опозиції, став блокувати незалежні сайти, як і раніше кидає людей у в'язниці. Такою була його відповідь на цю пропозицію".

Також вона додала, що для того, щоб вийти з-під впливу Москви, а також відмовитися від кредитних грошей Росії, слід проводити в Білорусі політичні та ринкові реформи, а це означає втрату влади для Лукашенка. Адже для цього країна повинна бути відкрита Заходу.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що на офіційному Telegram-каналі одного з кандидатів у президенти України з'явилася важлива інформація для українців. У повідомленні порадили обов'язково перевірити свої дані у списках виборців, а також розповіли, що робити у випадку виявлення помилки.

Як повідомляв портал "Знай.uа": громадянська мережа Опора вважає, що виступ Володимира Зеленського разом зі своїми колегами з Кварталу 95 в Ужгороді можна розцінювати як підкуп виборців. Сам кандидат заявив, що вони постійно проводять благодійні концерти, але ніколи про це не розповідали, оскільки піаром команда не займалася.

Також "Знай.uа" писав, що справжня причина будівлі Кримського моста розкрита. Вважається, що Путін з самого початку планував заблокувати вхід в Азовське море і ніякої помилки в проекті насправді ніколи й не було.