Геннадій Балашов любить називати себе «підприємцем-бєспрєдєльщиком із неординарною політичною та громадянською позицією».

Позиціонує себе як блогера, бізнес-філософа, вважає себе політичним психологом. Любить «тролити» нардепів та чиновників. На його рахунку - ряд епатажних політичних і громадських акцій. Та хто ж він такий насправді? Якою була його політична кар'єра? Спробуємо розібратися.

Біографія

Народився 20 лютого 1961 року.

Знак Зодіаку: Риби. За східним гороскопом: рік Металевого Бика.

Національність: українець.

Віросповідання: православний.

Захоплення: блогерство, книги, музика, туризм, велоспорт.

Розповідаючи про себе в офіційному блозі, Геннадій Вікторович називає себе політиком, який вийшов із хвилі креативного підприємництва. Свого часу творець мережі універмагів намагався стати не тільки главою Дніпра. Засновник ролер-ковзанок і дискотек у Дніпрі прагнув також заполучити й мерське крісло Києва. Засновник «Золотого базару» тричі безуспішно балотувався до Верховної Ради. А тепер ось іде в президенти країни.

Геннадій Балашов
Геннадій Балашов

Політична кар'єра власника елітного агентства нерухомості столичного кварталу «Липки» - це 4 роки в парламенті в кінці 90-х. У політика-блогера є своя власна система податків, за яку він агітує. Що вона собою являє, піде мова нижче.

А поки розповімо про те, що зазначено в його офіційному блозі: в рейтингу «Факти ICTV» (категорія «Бізнес») Геннадій Балашов - блогер України № 1. На його рахунку - тренінги, семінари лекції, співавторство книг, теле- і радіомовлення. На сторінках блогу ведучий стрес-шоу «Психологія грошей» любить про себе багато красиво писати й говорити у найвищому ступені.

А тепер давайте трохи ближче познайомимося з непересічною особистістю, якою він сам себе вважає. Що відомо про Геннадія Балашова? За рахунок яких неоднозначних заяв і витівок він став відомий?

Сім'я

Дитинство та юність пройшли в Дніпрі. Народився і виріс у звичайній сім'ї простих людей. З дитинства мріяв потрапити в торгівлю й розбагатіти.

Сімейний стан: одружений. Дружина - Наталія, викладач англійської мови. Діти: син і дві дочки.

Освіта

1968-1976 рр. - Дніпропетровська загальноосвітня школа №126.

1976-1979 рр. - місцеве профтехучилище, спеціальність - будівельний слюсар.

1982-1987 рр. - Дніпропетровський держуніверситет, спеціальність - економіка праці.

Кар'єра і бізнес

Трудову кар'єру почав після закінчення ПТУ. Працював будівельником, потім був призваний до лав СВС. Після служби в армії стає студентом університету. З 1984 року працює в будуправлінні.

Геннадій Балашов
Геннадій Балашов

Через 4 роки, після отримання диплома про вищу освіту, почне займатися бізнесом: їздить до Москви разом із друзями, звідки привозить модні речі, а на батьківщині перепродує. Згодом очолить торговий кооператив «Союз».

Через 2 роки після успішної діяльності човникових поїздок займе крісло директора організованого ним приватного підприємства «Веролла», відкриє комісійний магазин. Через 2 роки організовує та очолить АТ «Москва».

Політична діяльність кандидата на пост президента країни бере свої витоки в 1993 році. Саме тоді він став президентом Дніпропетровського ГФ «Центр політичних ініціатив». Протягом року очолював управління політики в міському виконкомі.

1998-2002 рр. - депутатська діяльність. Загартований політично, в 2002 році відкриває агентство нерухомості «Липки». Тільки займається організацію, продажем та орендою нерухомості не в Дніпрі, а в самому Києві. При цьому не перестає займатися політикою. Пропонує кардинальні перетворення в оподаткуванні. Коротко його система пропонує: має бути два податки - 5% з продажів і 10% з доходів.

Коли Геннадію Балашову вдалося стати народним депутатом, він почав видавати газету «Балашовська правда», де висловлював своє бачення дійсності. У 1994 році балотувався на посаду мера Дніпропетровська, але програв.

Партію «За красиву Україну» організував разом із Леонідом Черновецьким у 1998 році. Через рік майбутній мер і бізнесмен-політик розійшлися в поглядах. І наш герой засновує і до 2003 року очолює партію зі схожою назвою - «Красива Україна».

Геннадій Балашов
Геннадій Балашов

При Леоніді Кучмі був задіяний у сфері фінансів і банківській діяльності.

2002 г. - брав участь у парламентських виборах, але програв, набравши 5% голосів виборців. Спроба балотуватися до Верховної Ради в 2012 році також була безуспішною. У 2015 р. претендував на пост мера Києва, програв.

У 2014 р. прихильник Революції гідності створює нову партію «5.10», назва якої включає його ідею зміни оподаткування. На президентських виборах цього року підтримував кандидатуру Петра Порошенка, але з часом його дії критикував. А тепер сам братиме участь у виборах 2019.

Компромат і чутки

Сьогодні на каналі ютуб є ряд інтерв'ю з Геннадієм Балашовим. У них мільйонерові задають запитання переважно про його ідеї «5.10». Що система означає, в чому її суть? Із відеосюжетів можна дізнатися про його погляди на політику, економіку та розиток бізнесу в країні.

Рекламна кампанія партії «5.10», звичайно ж, приковує до себе увагу людей. Однодумці лідера в багатьох містах України зробили графіті з назвою очолюваної ним партії. За даними відкритих джерел, економіст Каха Бендукідзе розкритикував податкову частину програми Геннадія Балашова. Він назвав її «дурістю» і «шкідливою ідеєю».

У своєму блозі лідер політичної партії «5.10» рекламує свою систему. Наприклад, Харків вважає красивим імперським містом, яке могло б стати величезною перлиною Європи. При цьому підкреслює, що це було б можливо, якби в Україні скасували податки, і діяла його система «5.10».

Рекламі економіст-політик узагалі приділять особливу увагу. У соцмережах у нього дуже багато фотографій, де він на знімку з чашкою та логотипом на ній «5.10». Його офіс обвішаний прапорами «5.10». Скрізь у нього під рукою: в машині, вдома, на телефоні красуються наклейки «5.10». А поруч із офісом - кафе з такою назвою. Що тут говорити? Адже навіть на руці у нього красується татуювання «5.10». У своєму блозі меркантильний політик заявляє, що це його заява світу та гарантія відданості.

Геннадій Балашов
Геннадій Балашов

Але особливе обурення в соціальних мережах викликало посягання активістів блогера-економіста на прапор Євросоюзу, де були намальовані символи його партії. Депутати Верховної Ради обурювалися фактом невігластва лідера політсили «5.10». І назвали подію неповагою до символу євроінтеграції.

Політик-економіст став відомий публіці в 2014 році, коли на Майдані почав активно виступати перед українцями, закликаючи народ не підкорятися владі й протестувати. З кожним днем про його витівки дізнавалося все більше людей, адже конфлікти, які він сам провокував під час Революції гідності, блогер викладав на каналі YouTube, використовуючи його як засіб особистого самоствердження.

Навідуючись до «антімайдановців», що підтримували екс-президента Віктора Януковича, бізнесмен провокував їх на конфлікт. Те, що відбувалося, знімав на камеру та викладав у ютуб. Називав прихильників Віктора Федоровича «рабами з південного сходу», «підставками під прапорці» тощо.

Згодом блогер став ще більш популярним, адже в березні 2014 р. опальний бізнесмен поїхав до Криму. У Сімферополі його побили невідомі «дружинники ВР Криму». Згодом з'явилося відео, в якому Геннадій Вікторович підтверджував напад на себе і в різкій формі критикував російську політику щодо Криму.

Геннадій Балашов
Геннадій Балашов

Повернувшись, блогер-бізнесмен виступив на Майдані, закликаючи людей «відстрілювати гопників», які намагаються захопити наші землі, й «перекрити газову трубу Путіна». У результаті проти нього слідчим комітетом РФ було порушено кримінальну справу.

Партія Геннадія Балашова привертає до себе багато скандалів. Так, на початку 2017 року до неї приєднався Олександр Онищенко - скандальний народний депутат-утікач, що звинувачується Генеральною прокуратурою в шахрайстві при укладанні газоконтрактов і розкраданні з держбюджету 100 млн. грн.

Як відзначають відкриті джерела, письменник-телеведучий повідомив, що він сам запропонував опальному депутату, який отримав політичний притулок за кордоном, вступити в його партію, в тому числі й для її фінансування.

Коли восени минулого року український підприємець-утікач заявив про свій намір балотуватися на пост головнокомандуючого країни, невідомі скоїли напад на офіс політичної сили «5.10», зірвали прапори партії та розбили літній майданчик.

З метою пробратися в президентське крісло телеведучий багато пише і виступає у властивій йому манері переваги. Про тонкощі його поведінки написав Євген Черняк. Він вважає, що успіхів і геніальності Геннадія Балашова в бізнесі, як і лібертаріанця, і в політиці ніхто не визнає.

Фотографії

Геннадій Балашов
Геннадій Балашов

Геннадій Балашов
Геннадій Балашов

Геннадій Балашов
Геннадій Балашов

Відео

Посилання

Facebook На момент виходу публікації у передплатниках Геннадія Балашова у Фейсбуці було 134 тис. 198 осіб.

Особистий блог політика

Блог Геннадія Балашова на каналі ютуб

Твіттер

Його авторські блоги:

Ліга

LiveJournal

Корреспондент

МінФін

Hiblogger

iPress.ua

i.ua

h.ua

Контакти, номер телефону: +38 (044) 253-40-44. Електронна адреса: admin@lipki.com.ua