У НАБУ не змогли розблокувати мобільні телефони, які були вилучені у двох підсудних - мера Одеси Геннадія Труханова та його зама Павла Вугельман

Захист мобільних пристроїв Геннадія Труханова та Павла Вугельман виявився сильнішим за технологічні можливості слідчих Національного антикорупційного бюро, які так і не змогли його зломати.

Як повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) під час засідання, технічні можливості слідчих не дозволяють працювати з такими гаджетами. Про повідомляє місцеве видання Думська.

"Наші технічні можливості не дозволяють працювати з такою технікою", - заявив прокурор.

Захисники підсудних і раніше клопотали про те, щоб айфони і айпад повернули власникам, а після цієї заяви покурора адвокати попросили суд повернути гаджети Труханову та Вугельману. Суд клопотання задовольнив і техніку передали підсудним "на відповідальне зберігання".

Нагадаємо, 14 лютого 2018 року НАБУ затримало в аеропорту Бориспіль Труханова і його зама Павла Вугельман за підозрою в заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК).

Йдеться про так звану справу заводу Краян. Детективи розкрили корупційну схемуна 185 млн грн, яка була реалізована під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу за свідомо завищеною ціною. Суд обрав Труханову та Вугельману запобіжний захід у вигляді особистої поруки нардепів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Труханов жорстко розправився з журналістом за незручне запитання: його охорона діяла разом з поліцією.

На черговому засіданні суду у Одесі за "справою Краян" сталася незвичайна ситуація між представником ЗМІ та охоронцями мера Геннадія Труханова. Журналіст спробував поставити Труханову запитання, але він не захотів на нього відповідати і пішов. Охорона з поліцією жорстко відтіснили журналіста від мера.

Також Знай.ua писав, прокурори САП вручили скандальному меру Одеси Геннадію Труханову обвинувальний акт - антикорупціонери обвинувачують Труханова у розкраданні близько 185 млн грн.