Прокурори САП вручили скандальному меру Одеси Геннадію Труханову обвинувальний акт у нашумілій справі заводу "Краян".

Про це поінформувала прес-служба НАБУ.

У відомстві зазначили, що у період з 28 вересня по 3 жовтня представники САП вручили обвинувальні акти всім підозрюваним, щодо яких слідству вдалося зібрати істотні докази їх вини, серед яких і мер Одеси Геннадій Труханов.

Крім того антикорупціонери обвинувачують Труханова у розкраданні близько 185 млн гривень ще у 2016 році.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Разом з тим варто додати, що схема була організована і реалізована під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за свідомо завищеними цінами.

Відомо, що за два місяці до прийняття рішення ці будинки було викуплено лише за 4 мільйони, після чого воно було внесено до статутного капіталу ТОВ "Девелопмент Еліт". Однак, Труханов зі своїм заступником під час сесії повідомили неправдиву інформацію: нібито йшлося не про покупку будівлі, а тільки про згоду на покупку.

За підсумками такої оборудки будівля продана за неймовірні 185 мільйонів, проте пізніше всі кошти були заморожені на рахунках за клопотанням антикорупційних органів.

Труханову і підозрюваним чиновникам ставлять ч.5 ст.191 (від 7 до 12 років), а продавцеві будівлі заводу “Краян” ще ч.1 ст.205 та ч.2 ст.15, ч.3 ст.209 (фіктивне підприємництво та замах на відмивання грошей).

Разом з тим варто відзначити, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом можливого декларування міністром юстиції України Павлом Петренко недостовірної інформації.

Ще в липні повідомлялося, що Божена Климчук, племінниця міністра юстиції України Павла Петренка, відразу ж після його призначення, обзавелася двома елітними квартирами в престижних житлових комплексах на Печерську і автомобілем Lexus NX200. Цю інформацію оприлюднили у розслідуванні телепрограми "Наші гроші".

Йдеться про те, що племінниця міністра придбала активи вартістю 7 мільйонів гривень, в той час, як у самої дівчини власних доходів не було. У момент придбання дівчина була студенткою і працювала тільки молодшим економістом і помічником бухгалтера.

Обидві квартири були придбані в 2015 році. Повідомляється, що це двокімнатні апартаменти 85 квадратних метрів у київському ЖК "Панорама", що на вулиці Євгена Коновальця, 44А. Аналогічні квартири зараз коштують близько 3,5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, в САП розповіли, як будуть рятувати справу, що розвалюється.

Як повідомляв "Знай.ua" ЗМІ пролили світло на потаємне життя СБУ.

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо про деталі звіту НАБУ.

Ситник: Кожен крок НАБУ дається щораз важче