Антикорупційні відомства НАБУ і САП занадто дорого обходяться українцям. Про це заявив український письменник Ігор Лесев в ефірі передачі "Не добрий вечір!".

За його словами, тільки утримання НАБУ в цьому році обійшлося українцям майже в 650 мільйонів гривень.

Ситник і Холодницький
Ситник і Холодницький

"Національне агентство по запобіганню корупції зжерло майже 700 мільйонів. Генпрокуратура натягнула на себе більше 7 мільярдів. Мін'юст забрав п'ять з половиною мільярдів. І таке вкрай необхідне Міністерство інформаційної політики – ще майже 900 мільйонів гривень", — говорить Лесев.

Артем Ситник
Артем Ситник

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Для порівняння журналіст наводить такі цифри. На боротьбу з раком в бюджет країни в цьому році закладено всього 500 мільйонів гривень. А на реабілітацію хворих на ДЦП закладено 11 мільйонів. На закупівлю препаратів від раку – менше 100 мільйонів. У той же час, тільки на одну прокурорську зарплату виділено 5,5 мільярда гривень.

"У нас пенсіонери сидять на копійках. Студентам спеціально урізуються виплати. Пільги давно вже тільки для галочки. Бюджетники отримують копійки. І тільки заради того, щоб всі ці судді, прокурорські, менти та інші антикорупціонери ні в чому собі в житті не відмовляли", — обурюється журналіст.

Він також припустив, що, швидше за все, збитки автомобілістам в результаті вчорашніх розборок НАБУ і САП, будуть покриті з державного бюджету.

Нагадаємо, листування глави Мінінфраструктури України Володимира Омеляна доводить, що чиновник причетний до незаконного збагачення. У Національному антикорупційному бюро (НАБУ) стверджують, що мають усі підстави так вважати.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" Назар Холодницький, який є керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), заявив, що спецназ Національного антикорупційного бюро (НАБУ) побив його водія. Все це сталося в Києві.

Також портал "Знай.uа" писав про те, что 18 вересня, Служба безпеки України опублікувала відео під назвою "Шаман", в якому чоловік з бубном і специфічним шаманським одягом заходить до будівлі СБУ і стукає в бубон.Таким чином СБУ вирішила спростувати слова екс-керівника відомства щодо того, що до роботи спецслужби залучаються екстрасенси.