Колишній глава контррозвідки СБУ та нинішній співробітник Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко замішаний у величезній кількості корупційних скандалів через які померли сотні українців.

Про це повідомив журналіст Денис Бігус в Facebook.

Так, журналісти провели власне розслідування та з'ясували, що департамент СБУ під керівництво Семочко "кришував" законні дії фармацевтичних фірм, які вигравали тендери на закупівлю ліків від МОЗ.

Журналісти відзначають, що у разі незгодли фірм платити за невтручання співробітників СБУ вони мали платити правоохоронцям 100 тисяч доларів з кожної фірми, а у разі відмови відразу ж отримували кримінальне провадження та заморожування будь-якої підприємницької діяльності.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Пару років тому СБУ стопануло закупівлю життєво важливих ліків для діалізу. Тому що постачальники перестали платити відкати. Від відсутності препаратів померли близько 200 осіб. Займався тим пресингом глава контррозвідки СБУ Сергій Семочко. Ця ж контррозвідка, за словами фармкомпаній, раніше прикривала їх за таксу в 100 тисяч доларів з фірми. І пресувати пішла після того, як їм відмовилися платити", - повідомив Бігус.

Крім того завдяки сюжету стало відомо про багате життя співробітника спецслужби попри не надто великі заробітні плати. Так, журналісти знайши у Семочка відразу кілька будинків в елітному передмісті Києва вартість близько 8 мільйонів доларів.

Більше того стало відомо про перельоти його доньки чартерним вертольотом з Одеси до Києва за кілька тисяч доларів та багато інших коштовних речей та послуг, які він не міг собі доволити за свою зарплатню.

"Леся Іванова зробила абсолютно неймовірне розслідування про Семочко. Про три будинки в Конча-Заспі, вартістю 8 мільйонів доларів. Про перельоти його падчерки Одеса-Київ на чартерному вертольоті за 6 штук баксов. І про російське громадянство у всієї рідні СБУшника, який два місяці тому призначений в керівництво Служби зовнішньої розвідки", - йдеться в повідомленні.

Крім того ведучий телепрограми зазначив, що дане розслідування журналістів є напрочуд цікавим та надважливим.

"Я не хочу зараз описувати весь зміст. Ми ще не підготували текстову версію, вона вийде завтра. Але вже зараз готове відео. І його варто подивитися. Я б сказав "приємного перегляду", та приємним він не буде. Але бачити це важливо", - підсумував Бігус.

Нагадаємо, стало відомо про деталі звіту НАБУ.

Як повідомляв "Знай.ua", такі схеми не снилися і вовкам з Уолл-стріт.

Також "Знай.ua" писав, що СБУ викрила чергового чиновницького "щура".