Недавнє дослідження, проведене в Україні, показало, що найчастіше громадяни стикаються з хабарництвом у вищих навчальних закладах. Про це заявили 52,1% опитаних. На другому місці судова система, де з хабарництвом зіткнулися 46,8% респондентів.

На третьому місці по вимаганню органи, що надають дозволи (44,6%), національна поліція (43,5%), сервісні центри МВС (42,3%), державні медичні установи (40,6%) і загальноосвітні школи (36,8%). Про це повідомляє zn.ua.

Наголошується, що дослідження проводили фахівці Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) протягом травня-вересня 2018. Проект проходив в рамках проекту "Включайся", який реалізується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). У дослідженні 2018 року всього було опитано 10 169 респондентів, що мешкають в 476 населених пунктах по всій Україні, за винятком окупованих територій.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Раніше стало відомо, що хабарі в будівництві починаючи з 2013 року зросли в чотири рази. Також експерти назвали три основні перепони, які відштовхують інвесторів: корупція і відсутність довіри до судової системи третій рік поспіль є основними перешкодами для інвестування в Україну.

Треба сказати, що взагалі корінь всіх проблем українці бачать у корупції. Так дослідження показало, що 92% вважають, що "через корупцію гроші осідають в кишенях тих, хто при владі"; 88% — що "корупція призводить до збіднення населення" і "підриває економіку країни".

Нагадаємо, глава НАБУ Ситник заради власних амбіцій готовий взяти в заручники всю країну. Заради власної вигоди Ситник готовий залишити Україну з порожньою скарбницею.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що кредити МВФ ніколи не врятують економіку України за однієї причини.

Також портал "Знай.uа" писав, що верхівка "Укравтодору" відзвітує про гроші водіїв, але вже на допиті в СБУ.