Під час звіту на комітеті ВР директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що рекламу в столичному метрополітені з його зображенням нібито замовив заступник голови депутатської фракції партії "БПП" народний депутат Сергій Березенко.


Він стверджує, що ймовірною причиною могла стати скерована до НАБУ підозра стосовно першого заступника голови СБУ Павла Демчини.

Зокрема, Ситник згадав про кримінальне провадження, порушене після заяви журналіста Дмитра Гнапа. До речі, саме він свого часу опублікував текст переписки Онищенка з депутатами.


На допит викликали кількох політиків, в тому числі – й нардепа Березенка, котрий відповідає за зовнішню рекламу.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

"Мабуть, я єдиний чиновник, який був так прорекламований безкоштовно", - прокоментував Ситник.


Керівник НАБУ додав: вважає всі мітинги "надзвичайно брудними акціями, і не визнає їх:

"Все ж таки захищатися потрібно в більш цивілізований спосіб, а не шляхом зібранням тітушок або людей, які навіть не знають, що таке НАБУ і чому вони там стоять. Від НАБУ можу сказати, що поки я його очолюю, ці проплачені акції, ці зовнішні реклами, не будуть тормозом для розслідувань ", - сказав він.


Як відомо, напередодні засідання під стінами ВР зібрався масовий мітинг: активісти вимагали негайної відставки Ситника. Днями на сайті оприлюднили петицію точно такого ж змісту.

Припускають, що він також міг присвоїти собі здобутки інших структур, у переліку близько півтора десятки відомств, мова йде про СБУ та Національну поліцію. Тобто проста взаємодія з правоохоронцям та силовиками, за словами Ситника, це "результат роботи антикорупціонерів".


Дивіться: Ситник за засіданні комітету Ради


Нагадаємо, у Києві активісти влаштували масовий мітинг із вимогою відставки Артема Ситника.
Як повідомляв Знай.ua, Ситник звітував на комітеті НАБУ.
Також Знай.ua писав, з’явилася петиція з вимогою звільнення Артема Ситника.