Група із захисту прав споживачів Public Citizen подала позов до федерального окружного суду Вашингтона проти рішення президента США Дональда Трампа ввести режим надзвичайного стану на південному кордоні країни.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що до суду звернулась група захисників навколишнього середовища та трьох землевласників зі штату Техас, яких раніше федеральний уряд попередив про те, що ділянки стіни будуть побудовані на їх землях.

Крім того відомо, що у позові зазначається, що вводячи режим надзвичайного стану президент нібито перевищує свої повноваження.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Замість того щоб реагувати на надзвичайну ситуацію, що вимагає негайних дій, декларація (про введення режиму НС) спрямована на вирішення давнього розбіжності між президентом і Конгресом з приводу того, чи варто зводити стіну вздовж південно-західного кордону, і обумовлена ​​відмовою Конгресу виділити кошти на цю мету", - йдеться в документі.

Більше того позивачі зазначили, що своїм рішенням Трамп так званий "шатдаун" не являє собою надзвичайну ситуацію.

"Однак відповідно до нашої Конституції, побудованої на принципі поділу влади, розбіжність між президентом і Конгресом з приводу того, як витратити кошти, не представляє собою надзвичайну ситуацію, яка регулює односторонній акт виконавчої влади", - вказується в позові.

Разом з тим варто відзначити, що спецпрокурор Роберт Мюллер рекомендував від 19 до 24 років ув'язнення для екс-глави передвиборної кампанії президента США Пола Манафорта за вісім фінансових злочинів.

"Манафорт більше 10 років вів себе так, ніби він ставить себе вище закону. Наведена тут пропозиція повинна відображати серйозність цих злочинів і служити для того, щоб утримати Манафорта і інших від такої поведінки", - йдеться в заяві прокурора.

Нагадаємо, Пол Манафорт пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у змові проти США і перешкоджанні правосуддю. Також Манафорт попередньо дав згоду на угоду зі спецпрокурором Робертом Мюллером.

Нагадаємо, Трамп щедро обдарує НАТО грошима заради протидії Росії.

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп оголосив у США надзвичайний стан.

Також "Знай.ua" писав, що США відправили спецназ у Венесуелу.

Трамп оголосив у США надзвичайний стан