Президент США Дональд Трамп закликав НАТО продовжити збільшення витрат на оборону і підтвердив свою відданість Альянсу.

Про це стало ясно з заяви виконуючого обов'язки міністра оборони США Патріка Шенахэна за підсумками дводенної зустрічі міністрів оборони країн-членів у Брюсселі.

війська НАТО
війська НАТО

"Те, що я чую від президента Трампа - нам потрібно колективно робити більше, і це сигнал для НАТО. Я не думаю, що можуть бути ухилення, ми повинні робити це разом. Труднощі, що стоять перед нами, полягають у підвищенні згуртованості громадськості перед загрозою. Я кажу про Росію, про китай, про ситуацію, яка розвивається з інфраструктурою, кібербезпеки, космосом", - говорить Патрік.

Міністерську зустріч Шенахэн назвав "сімейної" і вирішив нагадати сова Трампа про те, що він буде "Підтримувати НАТО на 100%"

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Говорячи про президента Трампа, він усвідомлює необхідність відповідати на ці загрози. Він усвідомлює, що нам потрібно робити більше", - зазначає міністр.

Він також привітав намір ЄС і Канади збільшити витрати на оборону до $100 млрд до кінця 2019 року.

Нагадаємо, Мирний Столтенберг несподівано звернувся до Європи: "повинні брати участь у ядерних місіях"

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що європейці повинні брати участь у спільних ядерних місіях у рамках НАТО.

Про це повідомляє РБК-Украина, посилаючись на Funke.

Столтенберг вважає, що "мета НАТО - світ без ядерної зброї", але в той же час не можна відмовлятися від нього в односторонньому порядку.

Як раніше повідомляв "Знай.иа" Росія може атакувати Європу: Помпео шокував прогнозом і закликав до рішучих дій

Росія може спробувати відкрити на півночі Європи другий фронт агрессивных действий.

Про це повідомляє "Хвиля".

зокрема, держсекретар США Майк Помпео зазначив, що Захід повинен об'єднатися і спільними зусиллями протидіяти російської агресії.

ТакожЗнай.иа" писав про те, що Путін отримав останній шанс від НАТО: що буде з Договором про ракети