Сьогодні, 19 лютого, в Києві пройшла прес-конференція заступника голови виборчого штабу Анатолія Гриценка Миколи Томенка, на якій він розповів про численні порушення виборчого законадательства з боку президента Петра Порошенка.

«Наша команда активно моніторить все, що відбувається в медіа. Президент Порошенко - це той, хто зараз перемагає в організації брудних виборів, - повідомив Томенко. - Складається враження, що Петро Алекссевіч і його команда не читали статтю 64 Закону про вибори президента. Де йдеться про обмеження ведення виборчої кампанії».

Соратник Гриценка показав газету, яку, за його словами, роздають в офіційних наметах кандидата в президенти Петра Порошенка.

Томенко вважає цинізмом використовувати дітей у передвиборчій агітації

«Ось тут на сторінці написані офіційні дані: 300 тис. примірників тираж. Ми підрахували, що тільки за тиждень роздано більше ніж 400 тис. Це пряма брехня! - обурився Томенко. - Для прикладу газета «Громадянська позиція» - майже два мільйони тираж. Зараз ми випустили газету накладом в 4 млн. Ну, які 300 тис. цоб покрити всю Україну - це пряма брехня».

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Микола Томенко не вірить, що тираж газети всього 300 тисяч примірників

Також він пред'явив претензії в тому, що на багатьох сторінках з'являється Порошенко разом зі світовими лідерами.

«Ось на другій сторінці сенатор США Маккейн у Києві агітує за Порошенко. Але тільки він помер два роки тому, - сказав Томенко. - На інших сторінках канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Макрон і інші світові лідери. Ми сьогодні від штабу посилаємо офіційні звернення послу США, Німеччини, Великобританії, Канади. Покажемо газету і проінформуємо їх, що їх керівники країн і покійні політики агітують за чинного президента Порошенко. Це пряма заборона як в нашій, так і в їх країнах».

Дебати

Політик пропонує влаштувати дебати тільки для лідерів перегонів

Також Микола Томенко запропонував влаштувати дебати тільки серед лідерів президентських перегонів.

«Ми вже звернулися з подібною пропозицією до Тимошенко, Порошенко, Зеленського та Бойко, - повідомив він. - Щоб вони разом зі своїми командами взяли участь у дебатах. При цьому обговорюватися будуть тільки актуальні питання, які хвилюють зараз українців. Без різних питань, хто з ким спав п'ять років тому».

Микола Томенко впевнений, що подібний формат дебатів допоможе виборцем набагато об'єктивніше прийняти рішення в тому, за кого ж голосувати на майбутніх президентських виборах.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що більшість киян назвали Томос-тур засобом передвиборної агітації.

Також ми писали, що екс-нардеп Томенко стверджує, що Рада приречена на провал, але в той же час він готує позов на БПП за позбавлення мандата.