Політолог Володимир Фесенко розповів, хто є головним фаворитом на виборах президента в Україні.

Про це повідомляє Politeka.

Зокрема, він розповів, що зараз на порядку денному лише питання чесності майбутніх виборів та відсутності незаконного впливу.

"Наразі одна з головних тем, чи не найголовніша – це тема чесних і прозорих виборів. На цьому одноголосно акцентують увагу наші закордонні партнери. Зараз насторожує надмірна агресивність і те, що деякі кандидати з боку влади не гребують не зовсім чистими технологіями. Це потенційний ризик", – попереджує політолог Володимир Фесенко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Більше того він відзначив, що вже потрохи з'являються реальні фаворити на президентську булаву.

"Останні рейтинги засвідчують, що на вихід до другого туру претендують лише три кандидати. Минулого року таких фаворитів було п’ять-шість. Зараз це Зеленський, Порошенко і Тимошенко. Причому є одноосібне лідерство Зеленського з достатньо великим відривом. Від активних виборців у нього 27%. Він десь на 7-8% випереджає Порошенка і майже на 10% – Тимошенко", - зазначив експерт.

Фесенко відзначив, що нинішній рейтинг Зеленського цілком реальний, який потенційно вже дозволяє йому перемогти у президентських перегонах.

При тому, що головний електорат коміка це молодь, яка не завжди може дійти до виборчих дільниць.

"Це великий відрив, навіть враховуючи, що у Зеленського багато електорату – це молодь, аполітичні виборці, які можуть і не прийти 31 березня. Все одно він лишається в колі головних фаворитів. До речі, у нього є і запас до зростання. Позитивно до нього ставляться майже 40%. За антирейтингом, а також за негативним ставленням у нього значно кращі позиції, ніж у інших", - додав експерт.

Фесенко також додав, що відсутність у виьорчих список співака Святослава Вакарчука також відчутно додало голосів Зеленському.

"Безумовно, додало голосів йому і те, що не зареєструвався до участі у виборах Вакарчук", - додав Фесенко.

Нагадаємо, хто з оточення Порошенка топить Зеленського.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський терміново звернувся до українців.

Також "Знай.ua" писав, що Вакарчук розбив надії мільйонів українців.

Зеленський як неприємний сюрприз: кому зіпсував рейтинги шоумен - версія Золотарьова