Прокуратура АР Крим розпочала кримінальне розслідування за статтею про держзраду у зв'язку з земельною операцією, яку провів у Криму посол України в Канаді Андрій Шевченко. Про це відомий юрист і екс-заступник глави АП Андрій Портнов повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Після прийнятого за нашою заявою рішення Голосіївського суду Києва, прокуратура АРК все-таки почала кримінальне розслідування за статтею 111 КК "Державна зрада" зв'язку з земельною операцією, яку провів в окупованому Криму посол України в Канаді Шевченка", - повідомив Портнов.

Він нагадав, що "позиціонує себе українським патріотом функціонер, запевнив у підлеглого собі ж консула в Канаді довіреність, якою уповноважив свого особистого помічника продати належну йому у Криму землю з російським законам на російському нотаріальному бланку та за російські рублі".

"Враховуючи, що фігурант спробував спочатку замовкнути скандал, а потім заперечувати, ми будемо продовжувати приділяти йому щоденну увагу аж до його звільнення і притягнення за державну зраду, робити токсичним і дуже популярним", - резюмував Портнов.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, окупований Донбас перетворився на гетто для українців: тотальна ізоляція, надії немає. Журналіст розповів, що насправді відбувається на Донбасі.

Рівень життя на окупованих російськими незаконними військовими формуваннями територіях Донбасу опустився до рівня 90-х років. Вже більш-менш не стріляють на вулицях, переділ новими братками закінчується, а грошей на підприємствах практично не платять. Люди перебиваються, купують дешеві продукти, економлять на собі. Все дуже дорого. Всіх "вбиває", що територія – невелика, всі варяться в маленькій зоні, проблема – вибратися до родичів в Україну і навіть до Росії, теж треба стояти великі черги.

Як повідомляв портал Знай.ua, чому Крим перейшов до України: справжня історія російського "подарунку". Ніхто б взагалі не розглядав питання передачі Криму, якби не була термінова необхідність.

Також Знай.ua писав, окупанти поставили Крим на межу катастрофи.