Український шоумен, кандидат у президенти від політичного руху "Слуга народу" згадав найкривавіший день в історії і вшанував пам'ять героїв Небесної Сотні. Їх імена, на думку Володимира Зеленського, забути не можливо, бо вони поклали своє життя заради спільної мети:

Квартал 95 на Донбасі
Квартал 95 на Донбасі

"Сьогодні країна завмерла. ЗМІ говорять мало. А ми починаємо день з розуміння того, що більше не допустимо таких подій у країні! 20 лютого — річниця Дня Героїв Небесної сотні. Ми завжди будемо пам‘ятати події, які відбувались 5 років тому "з подачі" політичної "еліти", що думає лише про себе. Але за мету маємо одне — прибрати і не допустити!", - підкреслили у Зе!команді.

Як відомо, 5 років тому на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстріляли мирних протестувальників. За 18-21 лютого 2014 року Україна втратила близько сто Героїв, які стали "Небесною Сотнею". Земляки не пройшли осторонь таких подій і вшанували вбитих на Майдані піснями, ось найвідоміші з них.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Пливе кача

Біль та тугу українців втілила лемківська народна пісня "Пливе кача", яка стала неофіційним гімном Небесної Сотні. Саме під неї Героїв проводжали в останню путь. Слухати без сліз цю композицію тепер неможливо

Дерев'яні щити – Гайдамаки

Ще одна назва цієї пісні – "Герої не вмирають". У ній гурт "Гайдамаки" описує криваві події 18-21 лютого, коли "ми винесли з бою своїх Героїв на їх дерев'яних щитах".

Небесну Сотню, Господи, прийми – Павло Табаков

Відомий український співак, переможець шоу "Голос країни" Павло Табаков презентував пісню, присвячену пам'яті Небесної сотні, на сороковини від дня загибелі героїв. Цей реквієм зворушує до глибини душі.

Мамо, не плач

Вірш "Мамо, не плач" написала українка Оксана Максимишин-Корабель. Жінка працювала за кордоном та допомагала Майдану. Коли вона дізналася про загибель Сергія Нігояна – за півгодини написала вірш, який присвятила Герою.

Дивіться: Об'єднані горем: 5 років дружби між родинами Героїв Небесної сотні

Нагадаємо, Вакарчук вперше розповів про ставлення до Зеленського та Тимошенко.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережу злили запис розмови нібито з Порошенком. Також "Знай.ua" писав, що Гордон оцінив шанси Зеленського на перемогу.