Кандидат у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський вирішив знайти спосіб подолати головну біду земляків на сьогодні – невиправдано завищені комунальні тарифи.

Зе! комуналка: чому ми платимо так багато і головне - кому?

Команда Зеленського, рух "Слуга народу"
Команда Зеленського, рух "Слуга народу"

"У цьому випуску обговорюємо проблему, яка щомісяця надходить українцям у поштові скриньки – це платіжки за комунальні послуги. Чому в Україні такі тарифи? Чи можна їх зменшити і як це зробити?", - йдеться у коментарі до ролику.

Команда Зеленського, рух "Слуга народу"
Команда Зеленського, рух "Слуга народу"

Комік жартував, що нарешті зрозумів суть відомого всім політичного передвиборчого лозунгу: "реальні справи, а не брехливі обіцянки". Розібратися у цьому і допомогти слузі народу взявся Андрій Герус, представник Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг .

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Команда Квартал 95
Команда Квартал 95

"Загалом скласти тарифи з кінцевим споживачем та домогосподарством: електрика, сміття, газ, тепло, прибудинкова територія. В середньому у них зарплата 10 тисяч гривень. Повинні витратити по 3 тисячі гривень (приблизно), але якщо якась компанія займається газом, то їй потрібна ринкова ціна, і її не цікавить приміром сміття. Звідси така низька якість послуг. Є ще другий тип споживача, фірма. Вона також платить за газ, платить більше електроенергію, тому і платить меншу зарплату. Потрібно збалансувати ці сфери. Тому що газ як в Європі, а тепла не буле взагалі".

ціна на газ
ціна на газ

Крім того, субсидії урізали, залишилося 4 мільйона субсидіантів, частина домогосподарств не має субсидій, тому виникає заборгованість, яка виросла до 50 мільярдів гривень із 28 мільярдів. Тобто, зарплата на підприємствах менша, її намагаються компенсувати за рахунок підйому тарифів, в результаті – до кінцевого споживача, нас із вами, доходить зовсім інша ціна, в рази більша, ніж вона повинна бути.

оплата комунальних
оплата комунальних

Стас Масевич, експерт з енергетики додав: дефіцит фондів це не головна проблема, найбільша – монополія. В Одесі та Києві, до слова, вже викупили 25% акцій, тобто це безпосередньо вплине на комуналку, так як приватний власник у будь-якому випадку захоче повернути затрати на новий бізнес та й заробити на цьому.

З цього Зеленський зробив для себе важливий висновок:

Володимир Зеленський (Квартал 95)
Володимир Зеленський (Квартал 95)

"Це впливає на середній та малий бізнес. Ми бачимо, що на вулицях постійно з'являються знижки. Таке насправді може бути тільки в умовах ринкової конкуренції. Ми поспілкувалися з експертами і зверніть увагу: 80% українського вугілля – в одних руках, 85% електроенергії також в одних руках. При чому тих самих. Про яку конкуренцію може йти мова?", - задається питанням Зеленський.

Дивіться: Зеленський про комунальні тарифи

Нагадаємо, в Україні хочуть внести зміни до системи нарахування суми податку на дохід фізичних осіб ( ПДФО).

Як повідомляв "Знай.ua",Трамп написав Зеленському.

Також "Знай.ua" писав, що Янукович звернувся до українців.