Президент країни-агресора Росії Володимир Путін підписав указ, за яким всі росіяни, які перебувають у запасі, призиваються на військові збори.

Згідно з документом збори триватимуть два місяці в Збройних силах, військах Нацгвардії, органах державної охорони та органах Федеральної служби безпеки. Відповідний документ опублікований на порталі правової інформації Росії від 21 лютого.

Терміни проведення зборів будуть узгоджуватися з органами виконавчої влади регіонів, виняток становлять перевірочні збори, терміни яких має визначити Міноборони.

Варто зазначити, що з семи пунктів указу, підписаного главою держави-агресора, три проходять під грифом "для службового користування".

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Указ набрав чинності з дня його офіційного опублікування.

Також зазначимо, що 1 лютого в російську Держдуму внесли проект закону про десятикратне підвищення штрафів за всі адміністративні правопорушення в галузі військового обліку, зокрема за неявку у військкомат.

Сьогодні в Росії за "невиконання громадянами конституційного обов'язку щодо захисту Вітчизни" штраф порівняно невеликий – всього лише 500 рублів. Це дозволяє призовникам відмовлятися від постановки або зняття з військового обліку і від додаткового медобстеження за призначенням військової комісії, а також не повідомляти про зміну місця проживання та зміну особистих даних.

Нагадаємо, Путін знову брязкає зброєю.

Під час щорічного звернення до Федеральних зборів президент країни-агресора традиційно натякнув на російську "надпотужну" зброю та нові розробки.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін готується до масштабного удару по Україні.

Також Знай.ua писав, президент РФ не збирається відмовлятися від своїх зазіхань на територіальну цілісність України. Путін продовжує готуватися до широкомасштабного наступу на Україну. Про це розповів колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.