Кандидатуру лідера Студії "Квартал 95" Володимира Зеленського у якості ймовірного президента України хто тільки не коментував. Але як виявилося, це питання цікавить не лише наших земляків, а північних сусідів, зокрема – РПЦ.

Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року
Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року

Приміром, одіозний російський священик Всеволод Чаплін заявив, що "в інтересах Росії прихід до влади в Україні шоумена Володимира Зеленського, в той час як другий термін Петра Порошенка вкрай небажаний".

В іншому твіті він благав обрати президентом України "кого завгодно, тільки не Порошенка", мовляв, інакше в Росії "не зможуть подібне пережити", - варто зауважити, що в Україні такі заклики визнали дуже хорошою рекламою на користь Порошенка.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Георгій Лою і Петро Порошенко
Георгій Лою і Петро Порошенко

Крім того, священнослужитель пропонував провести провокації на українських кордонах у відповідь на отримання Томосу про автокефалію, після чого "за відпрацьованою схемою" сказати, мовляв, Росія тут ні до чого.

"Нате вам...", "Нічого дивного! Миж брати", - засмутилися через "духовність" відомого російського священика українці.

Нагадаємо, що це далеко не перший акт агресії в бік України від Чапліна, - зокрема, раніше він відкрито закликав знищити Україну. Та й російському керівництву також діставалося:

Священик РПЦ Всеволод Чаплін
Священик РПЦ Всеволод Чаплін

"А ось це вже просто сором (Пєсков про заяву Порошенка):" Якщо він мав на увазі, що він має намір повернути Донбас, керуючись міркуваннями гуманності, то таку заяву можна підтримати. І, власне, це те, на що ми і сподіваємося в Москві ", - повідомив Пєсков в четвер журналістам", - процитував Чаплін прес-секретаря Путіна і продовжив: "Схоже, за останні дні наші керівні товариші остаточно сторгувалися з Заходом щодо своїх шкурних справ (тобто про скасування санкцій) і щодо відповідних політичних поступок. Краще будь-яка війна, ніж це. І вже точно треба, нарешті, вигнати з влади всіх, у кого гроші, майно та сім'ї за кордоном. Викинути за 24 години. це - вороги народу, головні і невиправні. Це - мерзота перед Господом, і нехай суд Божий над ними, їх діточками і іншими, хто їм дорогий, буде самим нещадним. Я буду молитися за такий суд ".

Дивіться: Володимир Зеленський вийшов зі складу кіпрської компанії

Нагадаємо, у Червонограді помітили кортеж президента Петра Порошенка. Кадри, оприлюднені у мережі, свідчать про те, що навіть на дорогах регіонального чи міжнародного значення обіцяних реформ та ремонту поки що непомітно.

Як повідомляв "Знай.ua", перший президент України Леонід Кравчук поскаржився на розмір своєї пенсії. Він повідомив, що не отримує виплати за виконання президентських обов'язків, а тільки депутатську пенсію. Також "Знай.ua" писав, що кандидат у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський міцно утримує лідерство у рейтингах за соціологічними опитуваннями.