У Конгресі США опублікували новий законопроект, який передбачає санкції за агресію Росії проти України через напад на українських моряків в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

Авторами документа, який був внесений 13 лютого, виступають республіканці Ліндсі Грем, Корі Гарднер, а також демократи Боб Менендез, Бен Кардін і Джим Шахін, йдеться на сайті Конгресу.

Новий законопроект передбачає введення додаткових санкцій проти Росії.



Автори законопроекту пропонують ввести заборону на операції з новим суверенним боргом РФ терміном понад 14 днів. Йдеться, зокрема, про облігації, випущені Мінфіном, Банком Росії, Фондом національного добробуту, а також валютні свопи.

Дія заборони повинна початися не пізніше, ніж через 90 днів після вступу в силу закону.

Під санкції потраплять російські держбанки, які тим чи іншим способом допомагали Кремлю втручатися у вибори в інших країнах.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

У відповідь на агресію РФ в Україні пропонується, серед іншого, ввести санкції проти суднобудівного сектора Росії і проти співробітників ФСБ, які причетні до нападу на українських моряків в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

Також законопроект пропонує санкції проти російських СПГ-проектів за кордоном вартістю від $ 1 млн (або від $ 5 млн сумарно протягом 12 місяців).

Крім цього законопроект передбачає, що через півроку після того, як він вступить в силу, повинні бути введені санкції проти оточення президента Володимира Путіна. Крім того, американська розвідка США повинна надати в Конгрес доповідь "про особисті статки і активи Володимира Путіна". Також документ містить в собі пункт про необхідність підготувати звіт про вбивство Бориса Нємцова.

Нагадаємо, ЄС та США готують нові санкції проти Росії. Ври будуть спрямовані проти фізичних осіб та компаній, які були причетні до захоплення трьох українських військових кораблів та моряків на них у районі Керченської протоки. Санкції будуть "на столі" вже до кінця березня.

Як повідомляв портал Знай.ua, Європейський Союз затвердив персональні санкції щодо Росії за агресію в районі Керченської протоки

Також Знай.ua писав, у серпні вступила в силу перша частина так званих "пекельних санкцій США" щодо Росії через отруєння Скрипалів.