Західні країни наблизилися до узгодження нових санкцій проти Росії за її агресію в районі Азовського моря.

Про це повідомляє "Хвиля".

Наразі вже відомо, що ймовірні заходи будуть обговорюватись на спеціальному засіданні міністрів закордонних справ ЄС. Більше того санкції будуть "на столі" вже до кінця березня.

Відзначається, що нові санкції будуть спрямовані проти фізичних осіб та компаній, які були причетні до захоплення трьох українських військових кораблів та моряків на них у районі Керченської протоки.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Варто відзначити, що у грудні Франція і Німеччина виступили проти нових санкцій, стверджуючи, що для звільнення моряків і кораблів потрібно більше часу і діалогу. Однак, за словами одного з дипломатів, ця позиція не принесла результату.

"Все в ЄС підтримають нові санкції, оскільки Росія не демонструє прогресу ні на одному з фронтів", - сказав дипломат.

Разом з тим варто відзначити, що підконтрольний Кремлю "парламент" Криму замовив виготовлення 500 медалей вартістю 407 тисяч рублів до п'ятої річниці анексії півострова. Про це повідомив так званий "заступник спікера парламенту" Криму Юхим Фікс.

За його словами, до 15 березня ювілейні медалі повинен виготовити московський завод "Гознак", який і раніше виготовляв медалі до "річниці кримської весни".

Він зазначив, що нагороджувати медалями будуть в тому числі "гостей" із сусідньої Росії і "тих, хто брав участь в організації проведення "кримського референдуму".

Повідомляється, що в описі держзакупівлі йдеться про те, що медалі виготовлять з мідно-цинкового сплаву. До них будуть видавати посвідчення, що підтверджують факт нагородження.

"На лицьовій стороні медалі у верхній частині розташовано напис "Крим з Росією". У центрі зображення чоловіка і жінки із прапорами на тлі парламенту Криму, в нижній частині - розходяться лаврові гілки", - пише видання.

Варто зазначити, що на зворотному боці медалі буде напис "У відзначенні п'ятої річниці", зображення грифона в центрі, під ним напис "Возз'єднання Криму з Росією 2014-2019".

Окупанти українського Криму в Росії почали нагороджувати військових, політиків і представників "кримської самооборони" медаллю "За повернення Криму", де зазначено, що операція проводилася з 20 лютого 2014 року до 18 березня 2014 року

Нагадаємо, куди Путін спустив гроші Європи, і як провалився план Заходу.

Як повідомляв "Знай.ua", Сурков оголосив "путінізм" ідеологією майбутнього.

Також "Знай.ua" писав, що московські відьми влаштували шабаш для підняття путінської принади.

Жартують та усміхаються: українські моряки зраділи підтримці небайдужих у райсуді Москви