Захід готується до того, що на виборах в Україні – 2019 переможе комік і шоумен Володимир Зеленський. Політолог Петро Олещук розповів про те, як саме розвинені країни готуються до перемоги «смішного кандидата», передає видання Хвиля. За словами політолога, він проаналізував зустрічі кандидата Зеленського з низкою іноземних представників, і тепер упевнений – Захід зробив ставки на коміка.

«Вони бачать рейтинги, які показують, що у Зеленського найвища підтримка в даний час. Відповідно, він на цьому етапі представляється однією з найбільш вірогідних кандидатур на посаду президента. Тому він не може не викликати увагу. Захід прагматично оцінив, що варіант його перемоги є высоковероятным і до нього треба готуватися», – сказав Олещук.

На думку політолога, на цих зустрічах представники іноземних партнерів України цікавляться поглядами Зеленського щодо ключових для Заходу питань, зокрема, відносин з Росією, війни в Донбасі, євроатлантичної інтеграції, співпраці з міжнародними структурами.

Олещук зазначив, що зустрічі, швидше за все, проходять з ініціативи західних дипломатів, а не кандидата в президенти, адже для більшості з них він залишається «темною конячкою» і вони зацікавлені більше дізнатися про погляди Зеленського на важливі питання.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як відомо, згідно з даними останніх соціологічних опитувань, Зеленський лідирує в президентських рейтингах. Протягом останнього тижня він зустрічався з директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон, постійним представником Міжнародного валютного фонду в Україні Йостой Люнгманом. Також Зеленський провів переговори зі спеціальним представником Держдепартаменту США у справах України Куртом Волкером і послом Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Зеленський відмовиться від виборів: страшний сценарій для слуги народу.

Нагадаємо, кандидат у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський підняв вкрай болюче питання для водіїв і пішоходів зокрема: розмитнення авто на іноземних номерах і наші розбиті дороги.

Як повідомляв "Знай.uа", екс-губернатор Одеської області, колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі в одному з останніх інтерв'ю відверто розповів про своє ставлення до Володимиру Зеленському у якості ймовірного президента України. Також "Знай.іа" писав, що народний артист Станіслав Боклан, зіграв прем'єр-міністра в серіалі "Слуга народу", заступився за Зеленського.