Комік Володимир Зеленський, який зіграв роль вчителя, а потім несподівано став президентом, в даний момент і справді намітив у глави держави, і судячи з соцопитувань – у нього є всі шанси.

В історії України саме Зеленському належить сама креативна президентська кампанія.

Зеленский
Зеленский

Передає The Guardian

На сцені в Білій Церкві він зібрав натовп фанатів. "Чому Порошенко хоче другий термін?", - жартує Зеленський про нинішнього президента. "Таким чином, він не отримає [тюремний] термін".

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Між імпровізованими замальовками, які складають більшу частину вечірнього шоу його комедійної трупи, він та його колеги з гумором критикують українську владу.

Незважаючи на те, що економіка стала більш стабільною, соціальна нерівність і корупція все ще до кінця не викоренені, рахунки за комунальні послуги зросли і лише кілька видних корумпованих чиновників у в'язниці.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Як казала одна з радників Юлії Тимошенко:

"Якщо ви залишаєте Київ і починаєте говорити про реальну заробітну плату та умови життя, це не робить вас популістом, а робить вас реалістом".

Зеленський хоче стати новим обличчям в українській політиці. Його програма передбачає, що він буде президентом лише один термін, почне проводити національні референдуми щодо ключових питань, а також зняти недоторканність з президента і депутатів. Використовуючи синонім для арешту, один з його гасел кампанії свідчить: "Коли прийде весна, ми почнемо садити".

"Дуже хочеться, щоб високопоставлені чиновники, представники правлячого класу були заарештовані", - стверджує політолог Володимир Фесенко.

"Він не єдиний, хто обіцяє це, але з його боку це звучить більш природно"

Дмитро Разумков, політичний радник Зеленського, заперечує, що слуга народу – популіст.

Глава штабу Зе!Команди Дмитро Разумков
Глава штабу Зе!Команди Дмитро Разумков

"Всі втомилися від системи і протестують проти неї. Зеленський - об'єднувальна фігура, яка може зламати стару систему", - відзначає радник.

Але Зеленського часто критикують за відсутність у нього реального досвіду в політиці.

Нагадаємо, Порошенко – Путін для України: політолог вказав на найстрашніші наслідки президентства чинного гаранта

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Ванга звернулася до Зеленському з того світу: ти зміниш України

Також Знай.ua" писав про те, що Команда Зеленського б'є тривогу: катастрофа неминуча