Так звана "виборча піраміда" кандидата в президенти України Юлії Тимошенко, яку виявила Служба безпеки України, становить майже 82 мільйони доларів.

Про це стало відомо завдяки заяві заступника глави СБУ Віктора Кононенка.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

"Встановили 49 організаторів цієї діяльності. Цими особами було залучено, за нашими підрахунками, понад 686 тис. громадян України до цієї діяльності. Кожен з них повинен був привести на виборчу дільницю з 10 осіб, які повинні були проголосувати за конкретного кандидата в президенти... Вартість цього проекту становить понад 2,22 млрд грн, або близько $82 млн", - сказав Кононенко в ефірі одного з українських телеканалів. За його словами, кошти можуть мати як внутрішнє, так і зовнішнє походження.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

"У нашому випадку це "брудна готівка" легалізована незаконним шляхом", - пояснив він.

Кононенко розповів, що слідчі дії тривають.

"Ми тільки цього тижня виписали 5 тис. повісток для свідків. Їх буде набагато більше. Коли буде завершено слідчі дії буде і результат", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кандидат в президенти України Юлія Тимошенко розповіла у прямому ефірі програми "Право на владу" в прямому ефірі телеканалу 1 + 1 про доходи та пожертви партії.

"Зараз у нас взагалі відкриті всі доходи і всі витрати партії, вони заходять на рахунок зараз за законом публічно і витрачаються під контролем Нацагенства запобігання корупції. Ті середні підприємці, які хочуть нам допомогти, вони не можуть це зробити від себе, бо миттєво відкриваються кримінальні справи, це терор проти українців, тому вони знаходять родичів, які не під ударом, не підприємці і намагаються через них зробити внески, які допомагають нашим виборам і нашій партії. Ми сьогодні в опозиції - сьогодні Національне агентство може перевірити кожну нашу копійку ", - заявила Тимошенко в прямому ефірі.

Нагадаємо, Зеленський отримав нового конкурента: українці здивували вибором.

Як повідомляв Знай.uа Квартал 95 замінить Зеленського: слуга народу більше не потрібен.

Знай.uа писав, скандал з Гладковским через корупцію в оборонці: журналіст втратив роботу.

Дивіться відео по темі: