Кандидат в президенти України Володимир Зеленський зустрівся з експертами і обговорив проблеми судів.

Про це він повідомив в своєму новому влозі.

Так, експерт Центру протидії корупції Анастасія Красносільська розповіла, в чому полягає основна проблема судів.

"Чому до сих пір не вдалася судова реформа? Тому що у нас нових суддів обирають старі судді. У нас є такий орган - Кваліфікаційна комісія суддів. Їх заробітна плата становить 200 тисяч гривень на місяць. Ми вважаємо, що набір нових суддів має відбуватися нової кадрової службою суду, в якій не повинно бути чиновників з минулого. Їх обиратимуть громадські та міжнародні експерти", - підкреслила вона.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Більш того, стверджує Красносільська, дану з подібною проблемою вже стикалися під час створення Антикорупційного суду.

"Які критерії будуть? Не потрібно вигадувати велосипед. Ми вже пройшли цей досвід з Антикорупційним судом. У цьому питанні, міжнародні експерти були рекомендовані міжнародними організаціями такого рівня, як Рада Європи, Європейської комісії, ОБСЄ. В результаті, ми отримали таких кандидатів, як нинішній глава ради міжнародних експертів Сер Ентоні Хупер. Суддя апеляційного суду Англії і Уельсу. У відставці. Це людина, яку не можна викликати в адміністрацію президента і сказати "ось вам список, будьте ласкаві, проголосуйте". Він буде сміятися в обличчя", - підкреслила вона.

У блозі, який став 10-им на каналі команди Зеленського, були також вставки відео з новго сезону телесеріалу "Слуга народу". Вони були підібрані так, щоб ілюструвати слова експерта.

Нагадаємо, Зеленський запропонував українцям контролювати вибори: як стати спостерігачем.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" кандидат у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський може відмовитися від посади, навіть отримавши перемогу на виборах.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що експерти оцінили шанси Зеленського, Порошенко і Тимошенко: зріє несподівана ротація.