З території окупованого Донбасу українська контррозвідка вивела заступника командира полку "ДНР" Світлану Дрюк (позивний Вітерець). Про неї російські пропагандисти зняли фільм "Ополченочка", його вихід на екрани анонсували 9 березня.

Минулого року в районі колишнього Торезу трапився вибух, у результаты якого були знищені 8 танків Т-72, які належали незаконному збройному формуванню "11 полк ДНР". Саме там служила Дрюк.

Дрюк розповіла, що наразі її підрозділом командує росіянин Олексій Бернгард.

"Він кар'єрист, тому що він не дивиться, здійсненна ця задача чи нездійсненна. Людину прислано з урахуванням того, що з "ДНР" він виїде з черговою зіркою", - каже окупантка.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Проти Бернгарда та інших кадрових російських військових, про яких їй відомо, навіть буде свідчити в Гаазі.

Дрюк повідомила, що Росія плануэ завезти на Донбас до 100 тисяч військових під виглядом місцевих "ополченців". Вона переконана, що на окупованій території вже є документи прикриття на реальних російських військових, які можуть зайти в Україну протягом 4 годин.

"Усі росіяни за списком є місцевими. З кожного полку, з кожної частини робиться три. Якщо в полку 2 тисячі людей, то зайде 6 тисяч росіян", - розповіла вона.

Примітно, що Дрюк воювала проти України з 2014 року.

"Мені кажуть: ти воювала, ти вбивала людей. Так, у 2014 році я стала начальником штабу дивізіону. Я себе не оправдовую, просто тоді був такий час, я виконувала накази", - заявила вона.

Як сказала жінка, мотив для втечі з "ДНРівського" пекла у неї особистий - "друг" в спецслужбах України.

"Україна отримала чудового свідка для Гааги. Її називали символом Новоросії! Кремль не пожалів грошей, аби зняти про неї "перший повнометражний блокбастер" окупованих квазіреспублік - "Ополченочка", - коментує ситуацію журналіст Андрій Цаплієнко на сторінці у Фейсбук.

Важливо, що Світлана привезла з ОРДЛО докази, які свідчать про злочини росіян та їхні прагнення подальшого вторгення на українську територію.

Україна отримала чудового свідка для Гааги. Її називали символом Новоросії! Кремль не пошкодував грошей, аби зняти про...

Geplaatst door Andriy Tsaplienko op Zondag 3 maart 2019

Нагадаємо, українські вояки на Донбасі збили розрекламовану путінську пташку: фото.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський розкрив українцям секрети роботи: перевіряйте, переконайтеся, приєднуйтесь.