Корупційні оборудки в "Укроборонпром" обростають новими подробицями, днями у скандалі спливло іще одне гучне ім'я.

скандал з Укроборонпромом
скандал з Укроборонпромом

Йдеться про Сергія Пашинського, голову Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Про це повідомляє Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch, з посиланням на офіційний портал використання публічних фінансів.

У повідомленні йдеться, що в січні ТОВ "Українська бронетехніка", з якою пов'язаний Пашинський, отримала 200 мільйонів гривень на виконання таємної угоди з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення на постачання бронемашин "Варта".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Гроші надійшли з рахунку Державної казначейської служби на приватний рахунок "Української бронетехніки", відкритий в "Ощадбанку".

ТОВ "Українська бронетехніка" маловідома приватна фірма, яка до 2015 року називалася ТОВ "Укрглавпак" і спеціалізувалася на виробництві тари з пластмаси.

Директор фірми Олександр Кузьма є родичом відомого в фармбізнесі Миколи Кузьми, який в 2014 році був помічником нардепа Сергія Пашинського.

У 2015 році у коментарі ЗМІ Микола Кузьма назвав себе ідеологом створення бронемашини "Варта".

"Таємна проплата без конкурсу поза Prozorro за автомобіль, який має кілька конкурентів на ринку України і про технічні характеристики якого вдосталь інформації в мережі Інтернет, свідчить про те, що Міноборони могло зробити свій вибір на користь "Варта" під тиском політиків", - стверджує Канєвський.

Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

Нагадаємо, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський разом з сином втік з України.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Сергій Пашинський неодноразово привертав до своєї персони увагу преси та правоохоронних органів.

Також Знай.ua писав про те, що Президент Петро Порошенко прокоментував корупційний скандал в Укроборонпром, розслідування якого ініціювали журналісти "Наші гроші".