Політтехнолог екс-президента України Віктора Януковича і колишній керівник виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт почув вирок без права на помилування. Сидіти в місцях, не настільки віддалених, Манафорт буде 7 з половиною років. Його справу розглянули в суді Вашингтона, і підсумок розгляду виявився сумним для скандального політика.

Вперше за 1,5 року, поки ведеться справа, Пол Манафорт сам особисто звернувся до суду, не полишаючи інвалідного крісла. Підсудний заявив, що розкаявся і попросив про помилування на поважний вік. Манафорт вперше звернувся до судді.Також Манафорт сказав, що розкаюється в усьому, що зробив, і тепер він зовсім не той чоловік, якого заарештували восени 2017 року. Підсудний попросив не набавляти йому терміну більше вже присуджених на минулому тижні трьох років, адже йому вже 70, і він єдиний опікун своєї 66-річної дружини. Однак позиція захисту вкрай розбігалася з цією скромною заявою – фактично, адвокат заявив, що це політичний процес.

На суді Манафорту висунули звинувачення в передвиборній змові команди Трампа з Кремлем, багаторічному ухиленню від податків, банківські махінації та змові проти інтересів Сполучених Штатів. Прокуратура нагадала, що з 2006 до 2018 року Манафорт незаконно лобіював інтереси режиму Януковича, отримував гроші від російського олігарха Дерипаски і багато разів спілкувався з конгресменами і сенаторами, які не знали, що він отримує гроші за просування інтересів іноземців в США. Звинувачення відзначило, що Манафорт діяв проти базових демократичних принципів, стверджуючи, що Янукович абсолютно правильно посадив у в'язницю колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Манафорт почув ще один вирок - дружок Януковича сяде надовго.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Також ми писали: прокурори назвали термін для скандального Манафорта: стільки не живуть.

Знай.uа писав, Манафорт "мирив" Україну разом з Путіним: деталі розслідування.