Одна з основних свідків у справі проти колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі 34-річна Іман Фаділь померла від радіації. Про це повідомляє в суботу, 16 березня, агентство ANSA.

Судячи з інформації агентства, фахівці у результаті проведення токсикологічного дослідження прийшли до висновку, що Фаділь померла від отруєння сумішшю радіоактивних речовин. Зокрема, серед речовин, якими була отруєна Фаділь, був радіоактивний ізотоп кобальту.

“Вона була отруєна хімічною сумішшю, у створенні яких росіяни є експертами”, – пише ЗМІ.

Британська The Times повідомляє, що “Фаділь збиралася дати свідчення проти Берлусконі про те, що він платив дівчатам, які працювали на вечірках на його віллі, за те, щоб вони мовчали”.

Наглядовий суд Мілана ухвалив рішення про реабілітацію Берлусконі. У березні на парламентських виборах в Італії одним з переможців стала партія Берлусконі "Вперед, Італія". Але уряд досі не сформований.

Берлусконі - друг Путіна

Відомо, що Берлусконі водить давню дружбу з російським президентом Володимиром Путіним. Політик разом відпочивали, в тому числі в аннексированном Криму. Після візиту на півострів йому заборонений в'їзд в Україну. Цікаво, що італійський політик подарував Путіну постільна білизна з їх зображенням.

У своїх інтерв'ю Берлусконі часто говорив, що росіянам пощастило, що у них є такий президент, як Путін.

“У мене братерські відносини з Путіним. Він – найкращий у світі політик в наші дні. Я вважаю, що Росії дуже пощастило, що у неї такий лідер”, – говорив він у 2013 році.

Італійський політик вважає Крим російським, оскільки вважає референдум, проведений владою Росії за час анексії, дійсним.

В одному з інтерв'ю він казав, що “93 відсотки голосуючих кримчан, які проголосували, щоб стати частиною Росії”.

“Ви б бачили цю любов, вдячність і прихильність, з якими вітали Путіна в Криму. Жінки кидалися в його обійми зі словами: “Спасибі, Володимире! Спасибі, Володимире!”, – зазначив він, спілкуючись з італійською пресою.

Нагадаємо, друг Путіна очолив новий уряд Італії.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що суд повернув у велику політику італійського улюбленця Путіна. Також портал "Знай.ua" повідомляв, що Берлусконі подарував Путіну дещо інтимне.