Українцям, які вийшли на заслужений відпочинок до 2010 року пенсію будуть нараховуватимуть по-новому. Рахуватимуть реальний стаж, а не виплати Єдиного соціального внеску в Пенсійний фонд. Про розробку нової реформи розповів віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Змінять формулу підрахунку пенсій

Особам, які досягли 70 років або тим, хто вийшов на пенсію раніше 60 років за інших обставин, пенсії підвищать.

За словами віце-прем'єр-міністра, за оновленою формулою стаж роботи буде "цінуватися вище", аніж розміри зарплат.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

"Громадяни, які проорали все життя на благо країни, повинні отримувати вищу пенсію", - наголосив Розенко.

Змінять формулу підрахунку пенсій

Залишається тільки сподіватись, що підвищення буде суттєвим і відчутним, а не декілька десятків гривень додадуть і вуаля - не відмовляйте собі ні в чому... На жаль, більшість українських пенсіонерів живуть за межею бідності через непропорційно низькі пенсії відносно теперішніх цін в країні.

Варто зазначити, раніше міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що за останні 3 роки надходження до Пенсійного фонду зросли у 2 рази. Як розповів міністр, з 2016 року дотації Пенсійного фонду з держбюджету збільшилися на 22 мільярди (з 145 до 167 мільярда гривень), а власні надходження зросли у два рази (з 112 до 230 мільярдів гривень). Рева не забув сказати, що за рік кількість українців, що платять податки, збільшилася на 438 тисяч чоловік.

Міністр нагадав, що Кабмін працює над процедурою підвищення пенсій громадянам, які отримували низькі зарплати і відраховували в Пенсійний фонд маленькі розміри внесків.

Нагадаємо, Рева потішив українських пенсіонерів нереальними багатствами: зросли вдвічі.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Пенсійна реформа призведе до катастрофічних наслідків: за "покращення" заплатять всі.

Також "Знай.ua" писав про те, що Експерт пояснив, як отримати податкову соцпільгу: докладна інструкція.