Російський суд не звертає уваги на поганий стан здоров'я українського політв'язня Павла Гриба. Таку гучну заяву зробив його батько Ігор Гриб, інформує "ДС" з посиланням на Громадське.

Він також розповів, що Павло погано себе почуває - "нудота, болі в нижній частині живота". І нагадав, що на останньому засіданні, 15 березня, політв'язню знову викликали швидку.

"В черговий раз для Павла була викликана судом "Швидка допомога". Черговий укол і продовження засідання. Павла нудить, запоморочується в голові, але "суд" продовжує свою справу. Був присутній на судовому засіданні представник Посла ЄС в РФ. Був присутній консул України. Жодного журналіста не було. Павла це дуже деморалізує", - написав батько на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами батька, суд не враховує скарги Павла і його адвоката Марини Дубровиной.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Він вказав, що мати Павла майже постійно знаходиться в російському Ростові-на-Дону - "більше в Ростові, ніж в Україні".

На виправдувальний вирок суду батько не сподівається.

Український лікар Василь Притула, який стежить за хворобою Гриба - портальною гіпертензією - з 4, 5 років описав динаміку розвитку хвороби політв'язня негативно. Лікар зазначає, що у Павла низький рівень тромбоцитів, підвищений рівень білірубіну, знижується показник заліза, розмір селезінки значно збільшився.

Лікар додав, що в умовах слідчого ізолятора Грибу неможливо надати необхідну терапію - "СІЗО - це протипоказання для перебування в такій хвороби".

Нагадаємо, справа Гриба отримала шокуючий поворот: вирішується доля політв'язня. Він додав, що сьогодні робоче засідання, суд розглядав клопотання, які подавали адвокат Марина Дубровіна і сам Павло. На наступних засіданнях 21 та 22 березня очікуються дебати.

Як повідомляв "Знай.uа", політв'язень Гриб практично осліп.

Також портал "Знай.uа" писав, що свідок звинувачення у справі Гриба раптом змінила свідчення і захистила підлітка.