У двох великих містах Росії місцеві жителі вийшли на поодинокі пікети проти анексії українського Криму.

Учасники акції вийшли на вулиці Москви й Санкт-Петербургу з плакатами: "Крим. Підсумкиі", "Список Олега Сенцова", "Крим вам замість пенсій", "Крим – це Україна", "Віддай поцуплене". Про це повідомляє Крим.Реаліі.

П'ять років тому Росія окупувала Крим. 16 березня на півострові пройшов так званий "референдум про статус Криму". Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали результати голосування на "референдумі". А через 2 дні, 18 березня, президент країни-агресора Володимир Путін оголосив про "приєднання" Криму до Росії.

У неділю, 17 березня росіяни влаштували акцію протесту, щоб нагадати про анексію. У Москві та Санкт-Петербурзі жителі вийшли поодинокі пікети проти російської окупації Криму.

З одиночним пікетом виступив московський активіст Костянтин Котов, який тримав в руках плакат з текстом "Крим - це Україна". Він розповів, що до нього неодноразово підходили співробітники російської поліції, але обійшлося без затримання.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Співробітниця міжнародного історико-просвітницького, благодійного і правозахисного товариства "Меморіал" Лідія Шульгіна в московському парку Горького підняла плакат "Крим вам замість пенсій".

"Крим не мій! Крим - це Україна!", - написала вона в Facebook українською мовою.

Крим не мій! Крим - це Україна!

Geplaatst door Lidiya Shulgina op Zondag 17 maart 2019



А біля пам'ятника Окуджаві Шульгіна підняла плакати "Україна мені не ворог" і за обмін полоненими.

Один із низки одиничних пікетів у центрі столиці Росії проти окупації українського Криму:

А в Санкт-Петербурзі у вихідні громадські активісти проводили опитування на тему, чий Крим, і теж висловили свою незгоду з анексією.

Нагадаємо, Росія розмістила в Криму ядерну зброю.

Як повідомляв портал Знай.ua, окупанти випробовують у водах Криму новітню зброю.

Також Знай.ua писав, Росія стягує до Криму важку зброю.