Президент США Дональд Трамп фактично підтвердив факт незаконного збору і зливу директором НАБУ Артемом Ситником компромату на замовлення Хіларі Клінтон.

Про це у себе на Facebook повідомив блогер і політичний експерт Олексій Вороненко, пише видання "Українські новинви".

"Уявіть собі – президент США Дональд Трамп фактично підтвердив, що директор НАБУ Артем Ситник незаконно збирав компромат на замовлення Хіларі Клінтон! У всякому разі, саме так, я впевнений, слід трактувати той факт, що він ретвітнув статтю про зв'язки Ситника і Клінтон", – заявив Вороненко.

Він також нагадав історію цього питання, обговорення якого активізувалося тиждень тому.

"Ще минулого тижня народний депутат Борислав Розенблат зробив заяву на ТСК по корупції в оборонці, а потім і опублікував у себе на сторінці в Facebook запис розмови Ситника, де той вихваляючись розповідає, як у 2016 році (під час передвиборної кампанії в США) допомагав кандидату Клінтон. Зокрема, він передавав їй матеріали українського слідства стосовно Пола Манафорта, який керував штабом Трампа. Історія швидко отримала резонанс, її передрукували майже всі вітчизняні ЗМІ, і, природно, нею зацікавилися також американські медіа. У числі інших історію і опублікувало видання ilovemyfreedom.org. Твіт з посиланням на матеріал з цього сайту у свою чергу опублікував колишній кандидат у Конгрес від Флориди Чак Каллесто. А вже його ретвітнув сам Дональд Трамп", – зазначив блогер.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На його думку, цій ситуації можна зробити два висновки, і обидва вони будуть не на користь директора НАБУ.

"Які висновки з цього назрівають? По-перше, що, про що я вже сказав спочатку: Трамп фактично підтвердив обґрунтованість звинувачень щодо зливу Ситником важливої інформації іноземцям. По-друге, наш головний антикорупціонер Артем Ситник таким чином зганьбився вже не на всю країну, а просто на весь світ. І разом з собою забруднив наше найбільше незалежне антикорупційне відомство – НАБУ. І навіть його відставка (а тут вже я альтернатив не бачу) не факт, що зможе змити цю пляму", – констатував Олексій Вороненко.