Відома Україні соціологічна група "Рейтинг" у період 9-15 березня провела чергове соціологічне опитування на тему електоральних симпатій, передає Рoliteka.

Це і не дивно, адже через 10 днів вибори і українці вже почали визначатися, за кого будуть голосувати. Так, згідно з даними соцопитування, лідирує в симпатіях українців кандидат у президенти Володимир Зеленський, причому, впевнено лідирує – згідно з даними, він виходить у другий і виграє там і у Юлії Тимошенко, і у Петра Порошенка.

Так, соцопитування показало, що за Володимира Зеленського мають намір голосувати 24,9% респондентів, за Тимошенко - 18,8%, за Порошенка - 17,4%. А ось інші кандидати сильно відстають. Що стосується другого туру, який намічається згідно з соцопитуванням, то в ньому Зеленський переможе Тимошенко з результатом 35% проти 22%. Перевага над Порошенко ще більша - 39% проти 19%.

Володимир Зеленський

Згідно соціальним опитуванням, Зеленський має міцні електоральні позиції в південно-східних областях та у центрі країни. Він є лідером електоральних симпатій у містах. "Слуга народу" також лідер симпатій серед молоді та людей середнього віку. Тим часом, Тимошенко і Порошенко тримають позиції в Центрі і на Заході, Гриценко – на Заході, а Бойко – на Сході країни. Лідером електоральних симпатій у селах є Тимошенко, також серед її виборців люди старшого віку і переважно жінки. А ось Зеленського, Порошенко і Гриценко більше підтримують чоловіки.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Петро Порошенко

Антирейтинг кандидатів очолює чинний президент Петро Порошенко – майже половина опитаних не проголосували б за нього ні за яких обставин. За Тимошенко не хотіли б віддавати свої голоси близько 30%, за Бойка – 19%, за Ляшка – 17%, за Зеленського – 13%, за Вілкула – 12%. Але при всьому цьому, 20,8% опитаних українців вважають, що наступним президентом залишиться Порошенко. У перемогу Зеленського вірять 19,5%, Тимошенко – 18,6%. У перемогу Бойко і Гриценко вірять по 3% виборців.

Запитували українців і з приводу партій. Так, парламентський рейтинг очолює партія "Слуга народу", яку підтримують 22,4% опитаних. "Батьківщину" підтримують – 19,1%, "БПП Солідарність" – 15,8%, "Опозиційна платформу" – 10,2%, "Громадянську позицію" – 7,9%, "Радикальна партія Олега Ляшка" – 6,1 %, "Свободу" – 3,6%, "Опозиційний блок" і "Самопоміч" – по 3,2%. Інші партії мають підтримку меншу 2%.

Юлія Тимошенко

Аудиторія опитування: населення України віком від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Дослідження проводилося у вигляді особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2%.

Нагадаємо, Порошенка викликають в суд щоб дізнатися, наскільки він розбагатів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Зеленський показав майбутніх міністрів.

Також портал "Знай.uа" писав, що Українці визначилися з трійкою лідерів на президентських виборах.