Відомий шоумен і комік, а також кандидат у президенти нашої країни Володимир Зеленський стверджує, що населення України з великим задоволенням переходить на українську мову, а також заявив, що наступне покоління громадян буде говорити по-українськи. У четвер, 21 березня, він розповів про це в інтерв'ю іноземним ЗМІ.

Варто відзначити, що він виступив проти утисків російської мови, зазначивши, що в обов'язки держави входить підтримка і розвиток не тільки його, але та інших мов національних меншин. Прес-служба Зеленського написала: «Не треба давити їх мови, не треба утискати російську мову».

Володимир Зеленський

Незважаючи на те, що величезна кількість українських громадян спілкується між собою російською мовою як у побуті, так і в публічному просторі, столична влада бореться з нею і відмовляється визнавати її державний статус.

Зокрема, у підготовленому до другого читання законі про функціонування української мови, як державної, є заборона на публічне використання мов усіх національних меншин, а саме в сфері послуг і культурній сфері.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

На думку юриста Ростислава Кравця, в законі відсутні норми, спрямовані на популяризацію та розвиток української мови. Він переконаний, що заборона вивісок російською мовою, а також введення сертифікатів на знання української призведе до величезних витрат і корупції.

Володимир Зеленський

Політолог Руслан Бізяєв не розуміє, з якої причини жителі Південного Сходу можуть віддати свою перевагу Зеленському. На думку експерта, кілька фраз російською мовою не є підставою для того, щоб вважати кандидата представником своїх інтересів.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що олігарх Ігор Коломойський заперечує, що коли-небудь підтримував кандидатів в президенти Володимира Зеленського і лідера партії "ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко.

Як повідомляв портал "Знай.uа": під час зустрічі з представниками іноземних ЗМІ Володимир Зеленський розповів, що в разі перемоги готовий розлучитися зі всім своїм бізнесом.

Також "Знай.uа" писав, що Володимир Зеленський з кожним днем все більше набирає політичну вагу в Україні і його шанси на перемогу високо оцінюють як українські, так і зарубіжні політологи.