Хвиля вражаючих скринькових передвиборчих повідомлень продовжується. Як виявилося, одночасно із масовою реєстрацією сотень виборців на одній адресі країною поширюється інший "поштовий вірус". Який саме, дізнавалися Знай.ua.

Запрошення померлим надходять до скриньок по всій країні

Впродовж останніх днів мешканцям різних міст країни почали приходити листи із зареєстрованими у списках виборців "мертвими душами". Люди масово отримують запрошення на ім'я померлих родичів.

Одним із подібних випадків у Києві поділилася у соцмережі співробітниця прес-служби столичної адміністрації Христина Акопян. Її родина, безпосередньо, віч-на-віч зіткнулася із цим.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також за адресою однієї з квартир будинку міста Миколаєва по вул. Чайковського, 11-А, що входить до складу виборчої дільниці №480821, прийшов лист на ім'я Євгена Анатолійовича Стаматова, який помер ще 18 років тому.

"Мертві душі в дії? Прийшло запрошення померлій людині, ще й прізвище з помилкою", – обурюється мешканець Миколаєва Ігор Воронцов.

Ще один випадок зафіксовано на виборчій дільниці Миколаєва №480047 по вул. Драгунова, 43. Тут у списках зазначається жінка, яка померла 8 років тому.

Такі листи отримують також і мешканці Харкова та Закарпаття.

"Голосують мертвими душами і чорнилами, що зникають"

Цей факт став приводом для шаленої кількості обурень у соцмережах.

"Чому тут дивуватися, якщо виборчих бюлетенів надрукували у 2, 5 рази більше, аніж жителів по всій Україні, і відкрито віщають про це по телевізору!!!", – обурюється одна із користувачів Фейсбуку Ольга Косаревська.

"Звертаюсь стільки років поспіль до виборчої комісії, щоб зняли з моєї адреси мертву душу і щоразу те саме. Вже стільки людей померло, а перепис населення не роблять. Не хочуть міняти статистику…і голосують мертвими душами і чорнилами, що зникають, і підкупом комісій. Дурня. Фальсифікатори", – відзначає Ольга Горяна.

"Нинішня влада використає ці голоси на свою користь"

Думку користувачів про те, що у такий спосіб діючий уряд намагатиметься збільшити кількість голосів за нинішнього Президента розділяють і політики.

"Листи із запрошенням на вибори вже померлих родичів – ознака того, що нинішня влада намагається у такий спосіб збільшити кількість виборців і, тим самим, використати ці голоси на свою користь. Оскільки, безпосередньо, вона відповідає за формування списків, а, судячи з того, скільки наразі надходить скарг від українців, кількість потенційних голосів буде чималою", – зазначає Олександр Федоренко, голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна".

Нагадуємо, що з приводу виниклих зауважень та скарг щодо випадків підкупу виборців слід звертатися до МВС України та Нацполіції, або ж напряму до спеціальної робочої групи МВС, що працює у цілодобовому режимі за номером (044)-254-97-56 або за електронною адресою redactor@police.gov.ua.

Раніше Знай.ua писав, що Вакарчук отримав гучного "ляща" від українців: усе – через Зеленського, жарти скінчилися.

Також Знай.ua повідомляв про те, що тітушки не послухали обіцянок Кличка: депутата Київради продовжують переслідувати і погрожують убити.