Правоохоронці досліджують дії кандидата в президенти Олега Ляшко, який сьогодні під час голосування продемонстрував журналістам свій заповнений бюлетень, і дадуть їм правову оцінку. Про це повідомив радник глави МВС Іван Варченко під час брифінгу:

Олег Ляшко
Олег Ляшко

"Один з кандидатів на пост президента сьогодні зробив ту річ, яка так само може кваліфікуватися як та, що має ознаки кримінального злочину, а саме - теж розкрив таємницю голосування. Закон прямо забороняє демонстрацію виборчого бюлетеня в приміщенні для голосування, не в кабінці, де ви здійснюєте, а вже в приміщенні. тобто розгортати бюлетень, показувати людям і розповідати "ось, як я проголосував", - цього робити не можна. Шановні виборці, ще раз нагадую, ви нікому не повинні звітувати про результат своег про волевиявлення, більш того, не тільки не повинні, а забороняється звітувати і показувати, демонструвати публічно ту пташку, той хрестик або інші може хороші або погані слова, які ви написали у виборчому бюлетені. Поверніть його, або не скрутіть, а до себе змістовної частиною, киньте в урну для голосування і не порушуйте таким чином закон. Порушення цієї норми закону так само може спричинити за собою відповідальність до трьох років позбавлення волі ", - заявив він.

Що стосується дій Олега Ляшко, вони будуть оцінені правоохоронцями.

Олег Ляшко з дружиною
Олег Ляшко з дружиною

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Поліція кваліфікує зараз ці випадки, всі випадки, які відбуватимуться сьогодні, і там обов'язково буде дана правова оцінка", - підкреслив Варченко.

Нагадаємо, кандидат на пост президента України Олег Ляшко під час голосування продемонстрував журналістам і іншим виборцям заповнений бюлетень.

Слід відзначити, що відповідно до чинного закону "Про вибори президента України", фото- і відеофіксація результатів волевиявлення виборців, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення в приміщенні для голосування є порушенням таємниці голосування. Дане правопорушення також передбачено ст. 159 КК України і карається штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років.

Дивіться: Порошенко пролітає: у другому турі Зеленський зустрінеться з Тимошенко - Пальчевський

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко "відзначився" у день виборів президента - так у неділю, 31 березня, він приїхав на свою виборчу дільницю на велосипеді.

Як повідомляв Знай.ua, Центральна виборча комісія оприлюднила явку виборців на президентських виборах 2019 року.

Також Знай.ua писав, що українці по всьому світу обирають президента.