Мер Києва Віталій Кличко "відзначився" у день виборів президента - так у неділю, 31 березня, він приїхав на свою виборчу дільницю на велосипеді.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Про це пишуть у Facebook очевидці та публікують відповідне відео.

Віталій Кличко приїхав голосувати на велосипеді

Віталій Кличко приїхав голосувати на велосипеді

Geplaatst door Баба і кіт op Zondag 31 maart 2019

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Сьогодні не так важливо, кого із кандидатів оберуть президентом України. Набагато важливіший момент - щоб Україна і в подальшому дотрималася обраного курсу євроінтеграції, за який вболіває увесь народ", - підкреслив Кличко після того, як проголосував.

Нагадаємо, уже в неділю, 31 березня відбудуться вибори президента України.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Голосувати зможуть українці, які й не перебувають на території нашої держави. Однак це стосується не всіх. Українські політв'язні у Росії не зможуть віддати свій голос на цьогорічних виборах президента України 31 березня.

Про це розповів адвокат Микола Полозов на особистій Facebook-сторінці.

Він заявив, що жодних консулів і членів виборчих комісій російська влада не допустить ні у СІЗО "Лефортово", ні в будь-які інші СІЗО і в'язниці.

"Вже кілька разів мені ставити питання, чи зможуть українські політв'язні та військовополонені, утримувані в російських в'язницях, проголосувати на виборах президента України. Відповідь ні, не зможуть. З кількох причин", - йдеться у дописі.

Він додав, що на території анексованого Криму, де утримується значна кількість політв'язнів, "все українське під забороною принципово, а консули туди доступу не мають". Орім того, адвокат написав, що ЦВК України ще 27 грудня 2018 року постановою № 274 закрила всі 5 виборчих дільниць на території Росії.

Як повідомляв раніше Знай.ua, передвиборну кампанію поточного року вже назвали однією з найбрудніших в історії України, проте можливі правопорушення у день голосування, про що говорять експерти.

Також Знай.ua писав про те, що в останню неділю березня українці традиційно переводять стрілки своїх годинників на літній час