Уже в неділю, 31 березня, відбудуться вибори президента України. Голосувати зможуть українці, які й не перебувають на території нашої держави. Однак це стосується не всіх. Українські політв'язні у Росії не зможуть віддати свій голос на цьогорічних виборах президента України 31 березня.

Про це розповів адвокат Микола Полозов на особистій Facebook-сторінці.

Він заявив, що жодних консулів і членів виборчих комісій російська влада не допустить ні у СІЗО "Лефортово", ні в будь-які інші СІЗО і в'язниці.

"Вже кілька разів мені ставити питання, чи зможуть українські політв'язні та військовополонені, утримувані в російських в'язницях, проголосувати на виборах президента України. Відповідь ні, не зможуть. З кількох причин", - йдеться у дописі.

Микола Полозов

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Він додав, що на території анексованого Криму, де утримується значна кількість політв'язнів, "все українське під забороною принципово, а консули туди доступу не мають". Орім того, адвокат написав, що ЦВК України ще 27 грудня 2018 року постановою № 274 закрила всі 5 виборчих дільниць на території Росії.

"Міра абсолютно правильна та адекватна, з огляду на прагнення російської влади надати негативну дію на проведення і результат виборів в Україні. Упевнений, кожен з них хотів би взяти участь у виборах і віддати свій голос за краще майбутнє для України", – зазначив Полозов.

Уже несколько раз мне задавали вопрос, смогут ли украинские политзаключённые и военнопленные, удерживаемые в российских...

Geplaatst door Nikolai Polozov op Zaterdag 30 maart 2019

Тож українські політв'язні та військовополонені не зможуть взяти участь у цих виборах президента України ні за яких обставин.

Нагадаємо, що поліція готує спецпідрозділи: як будуть охороняти президентські вибори 2019.

Раніше "Знай.ua" писав, як присікти фальсифікацію та на що потрібно звернути увагу у день голосування: важлива інформація для виборців.

Також "Знай.ua" повідомляв, що підкуп, погрози та "поштові схеми" – в топі незаконних маневрів виборчої кампанії: в поліції відкрито низку кримінальних справ.