До головної події весни залишаються лічені дні – вибори Президента відбудуться вже цієї неділі. На які головні акценти слід звернути увагу виборцям у день голосування, дізнавалися Знай.ua.

Оцініть програму кандидата та слідкуйте за оточенням в дільниці

Результати першого туру – перший найважливіший крок у подальшому розвитку подій в Україні. Тож слід виважено і обдумано підходити до вибору кандидата.

"Головною підставою мають бути не реклама та лозунги, а, перш за все, програма кандидата, його досягнення у минулому та його потенційна команда. Останнім часом українців привчали до того, що їхній голос не важливий і можна не нехтувати продажем голосу, оперуючи тим, що ми живемо в бідній країні і що ж ще робити, якщо у людей немає грошей. Проте, це не так – прийти на вибори і чесно проголосувати має кожен! І дуже важливо усвідомити, що результат за продані голоси відобразиться на подальшому житті всього народу", – зазначає голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна" Олександр Федоренко.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Не менш важливим також є і факт пильної уваги на дільниці.

"Якщо ви побачите підозріле скупчення людей або те, що осіб відмічають у якихось додаткових списках, слід повідомити про це представників правоохоронних органів. Не варто залишатися в стороні – саме небайдужість виборців допоможе уникнути можливих випадків фальсифікації", – відзначає Олександр Федоренко.

Охоронятиме поліція, а Нацдружини – у якості спостерігачів

Як зазначили у Націполіції, з 25 березня усі підрозділи вже переведені на посилений варіант несення служби.

До речі, у день виборів на дільницях чергуватимуть і представники "Національних дружин".

"Представники цієї організації будуть присутні на дільницях як спостерігачі. Якщо ж вони будуть виходити за рамки своїх обов’язків як спостерігачів, намагатимуться вчиняти будь-які силові заходи або здійснюватимуть тиск на голову та членів комісії – їх діям буде надана належна правова оцінка. Забезпечувати ж порядок на всіх дільницях у день виборів буде виключно Національна поліція України. Для цього буде збільшена кількість нарядів, які нестимуть службу у посиленому режимі. Тому жодної допомоги, не передбаченої чинним законодавством, від будь-яких громадських помічників ми не потребуємо", – повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Андрій Крищенко.

Тільки в Києві охорону правопорядку у день виборів забезпечуватимуть 6 тисяч правоохоронців, а також військовослужбовці Нацгвардії та представники Державної служби надзвичайних ситуацій України.

Раніше Знай.ua писали, що штаб Гриценка замінували: копи оточили будівлю, фото.

Також Знай.ua повідомляв, що українців масово "купують" перед виборами: журналісти розкрили правду про "аукціон ганьби", фігурує один із кандидатів.